BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den bomba yeni anayasa ve başkanlık açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık grup toplantısında yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemine ilişkin konuştu. Bahçeli, 'Başkanlık sistemine tümden karşıyız' dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2016'nın ilk Meclis Grup Toplantısı'nda kurmaylarına seslendi.

Bahçeli'nin gündeminde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün yaptığı yeni anayasa görüşmesi ve başkanlık sistemi vardı. Yeni anayasa çalışmalarına ' 4 madde' şartı koşan Bahçeli, "Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışılmasına tahammülümüz yoktur" diye konuştu. 

AK Parti'nin başkanlık sistemi projesine de kesin dille karşı çıkan Bahçeli, "Başkanlık sistemine tümden karşıyız" dedi ve uyardı:

"Başkanlık sistemi yeni anayasa tıkaç olmasın."

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

''63 LÜZUMSUZ ADAMDAN ŞİMDİLERDE ESER YOKTUR''

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Hani 63 akılsız vardı ya (Akil İnsanlar Heyeti'ni kastederek) işte bu güruh 2015'te adeta firar etmiştir. Ne zaman milli değerlere karşı operasyon teşkil etse anında yerlerini alan bu 63'lüklerin ağızlarından vatan millet namına övücü söz çıkmamıştır. AKP-PKK işbirliği ile aranıp bulunan 63 lüzumsuz adamdan şimdilerde eser yoktur.

2015'te PKK fren tutmamış, insaf ve vicdan tanımamıştır. AKP, PKK'ya taşıyıcı bedenlik yapmıştır. PKK 11 Temmuz'da sözde ateşkesi bitirmiştir. 2015 yılında tarihte eşine az rastlanır bir ihanet AKP'ye nüfuz etmiştir. Demokrasi rafa kalkmış medya susturulmuştur. Türkiye 7 Haziran'dan sonra tarihinde görülmemiş rezaletlere mahkum edilmiştir.

''HAYIR DEMESİNİ DE EVET DEMESİNİ DE İYİ BİLİRİZ''

2015 yılının en unutulmayacak yalanı bizim 'Hayır'cı olduğumuz iddiasıdır. Biz hayır demesini de evet demesini de iyi biliriz. Türk milletinin yararına itirazlarımız hayırcılıkla suçlanıyorsa evet biz hayırcıyız. Hayırda da hayır vardır diyoruz. Belki kendimizi iyi anlatamadık. Soyuluyoruz dediğimizde hayırcı diyorlardı ancak soygun sürüyordu.

''HALT ETMİŞLERDİR''

2015 yılının en unutulmayacak yalanı bizim 'Hayır'cı olduğumuz iddiasıdır.

47 yıllık siyaset mazimizi karartacak en ufak bir karakter kırılması yaşamadık yaşatmadık. Kamuoyu araştırması yaptırıp bize 2015 yılının kaybedeni diyorlar. Bunların alayı halt etmişlerdir. Haklılık doğruluk ve millilik kendini duyuracak gür bir ses aramaktadır. İşte o ses MHP'dir.

''ERDOĞAN'IN SİVRİ DİLİ TÜRKİYE'Yİ BOĞMUŞTUR''

Suriye politikası enkazdır. Rusya politikası kriz geçirmektedir. Erdoğan'ın sivri dili Türkiye'yi boğmuştur. Erdoğan'da ilke ve istikrarlı bir duruş yoktur.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Her kesim kendisine göre anayasa modeli önermektedir. Sanki anayasa değişince Türkiye kanatlanacaktır. Ne kadar kapsayıcı anayasa yaparsanız yapınız uygulanmadıkça bir sonuç doğurmayacaktır.

Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışılmasına tahammülümüz yoktur. 

DAVUTOĞLU İLE ANAYASA BULUŞMASI

AKP heyeti ikinci ziyaretini partimize gerçekleştirmiştir. Yararlı ve olumlu bir görüşme oldu. Üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. AKP, başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir. Yüksek bir katılım ve halk desteği ile yazılmalı.

                                                                                 4 MADDE UYARISI

Başkanlık sistemine tümden karşıyız, parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesinden yanayız.

CHP ve AKP görüşmesi 2 saat 15 dakika sürmüştür.Yansıyan haberlere göre reformlar terörle mücadele uluslararası gelişmeleri değerlendirmiştir.Anlaşıldığı kadarıyla CHP ve AKP anlaşmaya varmışlardır.MHP olarak yeni bir anayasa yapılmasında herhangi bir engel görmediğimizi muhattaplara ilettik.Anayasa uzlaşma komisyonu'nun canlandırılmasında mutabıkız.Ak Parti heyetine çekincelerimizi de dile getirdik.Ak Parti başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir.Kuvvetler ayrımını özümsemiş bir anayasa gerekir.Yeni anayasa için Türkiye'nin yeni kimlik belgesi dediler, Türkiye kimliksiz değildir ki anayasa ile kimlik bulalım.Türk kimliğiin dışlanması bir PKK talebidir.Türksiz bir anayasa yıkımdır.Yeni Anayasa'da Türk'ün silinmesi girişimi milli bir izmihlaldir. Anayasa'dan Türk'ün silinmesine izin vermeyiz herkes ayağını denk alsın. Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışılmasına tahammülümüz yoktur.

''BAŞKANLIK SİSTEMİNE TÜMDEN KARŞIYIZ''

Başkanlık sistemine tümden karşıyız, parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesinden yanayız. Başkanlık sistemi yeni anayasa için tıkaç olmasın.''