BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Görevliyim dedi, PTT'yi dolandırdı

GATEM PTT şubesinde bir dolandırıcı postaneye gelen vatandaşları görevli memur gibi karşılayıp dolandırırken yakayı ele verdi.

Abone ol

Gaziantep'teki bir PTT şubesinde kendini görevli olarak tanıtıp bir vatandaşı dolandıran bir kişi. kısa sürede yakaladı. Zanlının, benzer yöntemle 6 ilde daha dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

GATEM PTT şubesinde meydana gelen olayda, işlem yaptırmak için PTT şubesine gelen M.O.'nun yanına yaklaşan Şemsettin A, kendisini PTT görevlisi olarak tanıttı.

Şemsettin O, daha sonra, ''Ben burada çalışıyorum, PTT görevlisiyim, yetkim dışı ama sana yardımcı olayım, al bu para yatırma formunu doldur, kimliğinin fotokopisini çek gel, doldurduğun form ile parayı bana ver, sen kimlik fotokopisi çekip gelene kadar ben işlemleri başlatayım' dedi.

Kamera kayıtlarını inceledi

M.O.'nun 800 TL'sini alan Şemsettin A. kayıplara karıştı. Olayın ardından harekete geçen Gaziantep polisi, PTT'nin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Görüntüleri izleyen polis şahsın Şemsettin A. olduğunu tespit ederek aramaya başladı. Kısa sürede ekiplerin aradığı şüpheli şahıs, Atatürk Bulvarı üzerinde gezerken yakalandı.

Gözaltına alınan Şemsettin A.'nın son olarak Adana, Kahramanmaraş, Erzincan, Tokat, Adana ve Bitlis illerinde benzer yöntem kullanmak suretiyle dolandırıcılık olayları gerçekleştirdiği tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Şemsettin A, adliyeye sevk edildi.