BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Ceylan'la ilgili çelişkiler su yüzüne çıktı!

14 yaşındaki Ceylan Önkol’un feci ölümünün üzerinden tam 1 yıl geçti. Soruşturmanın bilirkişisi resmi açıklamaları çürüttü.

Abone ol

14 yaşındaki Ceylan Önkol’un feci ölümünün üzerinden tam 1 yıl geçti. Bir arpa yol alınamayan soruşturmanın bilirkişisi Prof. Ümit Biçer, Ceylan’ın ellerinin sağlam olmasının resmi açıklamaları çürüttüğünü savunurken resmi dosyadaki 5 çelişkiyi gözler önüne serdi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Şenlik köyünde koyun otlatırken, bombaatar mühimmatı ile can veren Ceylan Önkol’un ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Annesi Saliha Önkol, 14 yaşında korkunç bir şekilde hayata veda eden kızının kalan parçalarını elbisesinin eteğinde toplamıştı. Küçük Ceylan’ın tüm vucudu paramparçaydı. Ama yüzü sağlam, kocaman gözleri vesikalık fotoğrafındaki gibi bakmaya devam ediyordu. O gözlerin neler gördüğü tam bir yıldır açığa kavuşmadı.

YÜZÜ VE ELLERİ SAPASAĞLAM KALMIŞ

Star gazetesinin haberine göre, Ceylan’ın ‘elindeki tahrayla yerdeki bombaya vurarak öldüğü’ açıklandı ama ortaya çıktı ki Küçük Ceylan’ın tahrayı tuttuğu yani bombayı patlattığı eli sapasağlamdı. Bomba Küçük Ceylan’ı paramparça etmişti ancak ne hikmetse patlamaya neden olan tarha da sapasağlamdı. Ceylan’ın elinin sağlam olması nedeniyle bunun mümkün olmadığını belirten yeni bilirkişi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Biçer, resmi açıklamadaki 5 çelişkiyi su yüzüne çıkardı.

ANNEM CEYLAN’IN CİĞERİNİ AĞIZINA ATTI

Soruşturmanın tamamlanmasına tepki gösteren Ceylan’ın ağabeyi Rıfat Önkol şöyle konuştu: “Öğlen annem saati sordu, çünkü Ceylan gelecekti. Birkaç saniye sonra patlama oldu. Komşular Ceylan’ın hayvanları götürdüğü yerden duman yükseldiğini söyledi. Koşarak gittim, annem de geldi. Annem Ceylan’ın iç organlarını toplayıp eteğine koydu. Şoka girmişti. Ceylan’ın ciğerinden bir parça alıp ağzına attığını gördüm. Anneme sordum niye böyle yaptın diye. Annem, ‘yemeyi düşündüm ama sonra hangi anne kızının ciğerini yer diye düşündüm vazgeçtim’ cevabını verdi.”

Bombaya karşı kollarıyla kendini korumaya çalışmış

 İŞTE O ÇELİŞKİLER

1-) Liçe İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ‘Olay Yeri İnceleme Raporu’nda olayda tahra hakkında bir bilgi yer almazken, ‘Bilirkişi Raporu’nda tahra dan bahsediliyor

2-) Ceylan’ın elleri tahrayı tutar pozisyonda aşağıya eğik bir biçimde olması gerekirken, Ceylan’ın kollarındaki yaralar, metal parçacıkların Ceylan’ın kolları önde, savunma pozisyonunda olduğu sırada isabet ettiğini düşündürüyor.

3-) Ceylan’ın yüzüne isabet eden bulgulara göre yüzü aşağıya değil, karşıya dönük pozisyonda bomba patlamış. Tahra ile yerde bulunan bombaya vurduğu iddia edilen Ceylan nasıl oluyor da yere değil de karşıya bakıyor?

4-) Bilirkişi raporunda, olay bölgesinde patlamayla birlikte bir oğlak’ın da telef oldu belirtiliyor. Bahsi gezen telef olumşu oğlakla ilgili neden araştırma yapılmadı.

5-) Elindeki tahrayla bombaya vurduğu iddia edilen Ceylan Önkol’un nasıloluyor da, ellerinde yara izi bulunmuyor? Ve tahra neden sağlam?