BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,96
HABER /  GÜNCEL

Eski MİT'çi Eymür'den Avcı yorumu

Mehmet Eymür, bugün tutuklanan Hanefi Avcı’yla yaşadıklarını ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye'de istihbarat deninca akla gelen birkaç isimden biri olan Mehmet Eymür, bugün tutuklanan Hanefi Avcı’yla yaşadıklarını ve son gelişmeleri değerlendirdi.  Eymür, Avcı'nın kitabı neden yazdığını anlayamadığını bazı sözlerini de samimi bulmadığını söyledi. 

Eski istihbaratçılardan Mehmet Eymür, bir dönem birlikte yol adıkları daha sonra çatıştıkları ve mahkemelik oldukları Hanefi Avcı’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Eymür, Avcı'nın kendisine yöneltilen iddialara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

"AVCI MİT'E BENİM ADIMI VERDİ"

Hanefi Avcı ile birlikte çalışmadıklarını, herkesin ayrı ayrı çalıştıklarını söyleyen Eymür, Susurluk'u ilk çıkarının kendisi olduğunu ve raporunu yine kendisi kaleme aldığını ifade etti. Eymür, Avcı ile olan tartışmalarını da şu sözlerle anlattı:

"Çıktı ve devlet içinde yapılar olduğunu, polis içinde Mehmet Ağar'ın, jandarmada Veli Küçük'ün, MİT’te de benim adımı verdi. Ben oraya konmaktan çok rahatsız oldum. Hep mücadele ettiğim şey bu tip olaylardı. "

"KİTAPTAKİ SÖZLERİ SAMİMİ DEĞİL"

Avcı döneminde, telefonların izinsiz olarak dinlendiğini iddia eden Eymür,
o dönemde herkesin birbirini dinlediğini söyledi. Avcı'nın kitabının tamamını okuyamadığını söyleyen Eymür, kitabı neden yazdığını anlayamadığını ve aksaklıklar için neden bu kadar beklediğini anlamadığını ifade etti. Eymür, Avcı'ya samimi bulmadığını kayderek nedenlerini şu sözlerle anlattı:

"Çok samimi olduğunu düşünmüyorum. Kimsenin günahını almak da istemek ama Hanefi bey kendini melek gibi anlatıyor. Ama bizim meslekte kötü şeyler de yapılıyor. İşkence de var. Pişmanlık yasasından yararlanan kişilerle ilişkisi vardı, bunlara kitabında yer vermemiş."

AK PARTİ İKTİDARINDA ABARTILDI

Teşkilat içerisinde dönem dönem siyasi iktidarlara göre personel yapısında da değişikliklerin yaşandığını ancak bu dönemde bu yöndeki iddiaların daha da arttığını söyledi. Şu anda yaşananların Türkiye'de ilk kez olmadığını ifade eden Eymür, cemaatle ilgili ise şu sözleri söyledi:

"Türkiye’de bunlar yeni şeyler değil. Ben biraz değişik düşünüyorum. Bazı şeyler simge gibi ortaya konuyor. Biz onalara hücum ediyoruz ama arkasında çok daha büyük güçler var.

O güçleri arkasından çekseniz, simge haline gelen kişiler belki o kadar etkin olmayacaklar... "