BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  GÜNCEL

Ekranda türban tartışması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı türban sorunu NTV ekranlarında sert bir tartışmaya konu oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı türban sorunu NTV ekranlarında sert bir tartışmaya konu oldu. Türbanla başlayan tartışma İslam hukukunu da kuşatınca canlı yayında şiddetli polemikler yaşandı.

Bir Gün yazarı Prof. Meryem Koray, Başkent Kadın Platformu üyesi Hidayet Şefkatli Tuksal, eski YÖK üyesi Alparlan Işıklı arasındaki tarışma programa damgasını vurdu. Hidayet Şefkatli Tuksal'ın Türban sorununu inanç özgürlüğü ekseninde bir hak olarak gördüğünü söylemesine eski YÖK üyesi Işıklı'nın itirazıyla karşılaştı.

Tarafların adeta birbirine girdiği polemik daha bitmeden Bir Gün yazar Meryem koray'ın itirazı geldi. Tuksal'ın türban konusundaki düşüncelerine feminist hareketi referans göstermesi üzerine söz alan Koray sert tepki gösterdi. İslam'da kadın erkek arasında bir eşitlik olmadığını ve bunun bazı ayetlerde de açıkça belirtildiğini söyleyen Bir Gün yazarı bu inancın feminist hareketle hiç bir şekilde örtüşmediğini öne sürdü.

Tuksal'ın değerlendirmesine karşın öne sürülen tezlerin islam hukuku ve islam'ın kadına bakışını tartışmaya açması stüdyoda gergin anlara sahne olurken, tartışma moderatörün uyarısıyla kesildi.