BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Fethullah Gülen'e hakaret haber midir?

"Analiz"leriyle herkesin dikkatle takip ettiği Gazeteciler.com, Erdoğan'a "lan" diyen bu adamla ilgili bir "analiz" yapıldı mı?

İnternethaber'de ve Gazeteciler.com'da "Fethullah Gülen'e ağır hakaret" başlığını görünce, haberi tıklama gereği duymadım. Zira, haberin içeriği belli, dangalağın biri her zamanki hezeyanlarını sıralamıştı!

Peki, benim tıklamadığım bir haberi, daha doğrusu benim okuma ihtiyacı duymadığım bir haberi biz başkasına niye sunuyoruz? Niçin, küfürbazların küfürleriyle sitelerimizi kirletiyoruz?

Bir klip yapmışlar!

İğrenç ötesi...

Ve bu iğrençlik, hem İnternethaber'e hem de Gazeteciler.com'a sıçramış!

Niye?

                          *** 

Gazeteciler.com bir medya sitesi değil mi kardeşim? Bu satırların yazarı da bir medya mensubu mu? 

Evet!

Peki, Fethullah Gülen'e edilen küfürü haber yapıyorsun madem, bana edilen küfürleri niçin yayımlamıyorsun? Sabahtan akşama kadar, twitter'da bana edilen küfürün hesabı yok, eleştiri sınırları aşan hakaretler gırla...

Nedir benim ayrıcalığım?

Sitelerin sahibi olmam mı?

 Editör arkadaşlara buradan sesleniyorum, Fethullah Gülen'e, Başbakan Erdoğan'a, Gül'e, Kemal Kılıçdaroğlu'na edilen hakaret haber değeri taşıyorsa, Allah aşkına, sabahtan akşama kadar işittiğim hakereti de haber yapın. Küfür haber ise, bana edilen küfürleri de manşete çıkarın!

Yapın bunu!

Ses etmeyeceğim!

"Olur mu öyle şey?" diyorsanız, mesele yok!

                                 ***

Falanca yönetmen, Başbakan Erdoğan'a "lan" diye hitap ediyor. Gazeteciler.com bu haberi olduğu gibi manşete taşıdı. Arkadaşları aradım sordum:

- Bu bir haber midir?

- Evet abi, "lan" diyen bir sanatçı.

- Aferin!

 Ne oluyor, 28 Şubat'ı mı yaşıyoruz? Bir general Türkiye'yi yöneten Erbakan'a "Pezevenk" demişti ve Türk medyası bu haberi tepe tepe kullanmış, komutana tek bir laf etmemişti. Bu ülkenin başbakanına biri çıkacak "lan" diyecek biz adamı manşete taşıyarak ödüllendireceğiz.

Peki nerede kaldı Gazeteciler.com'un öne çıkan özelliği?

"Analiz"leriyle herkesin dikkatle takip ettiği Gazeteciler.com, Erdoğan'a "lan" diyen bu adamla ilgili bir "analiz" yapıldı mı?

Yok!

"Del" olsun!

                                 ***

CHP'li bilmem kim (adını bile anmak istemiyorum) Pala'lının yaptıklarından yola çıkarak, iğrenç bir twit attı. Biz ne yaptık? O iğrençliğe, o alçaklığa ortak olduk. Atılan twiti olduğu gibi sitelerimizde yayımladık.

"Ama haber..." dediğinizi duyuyorum...

Elbette haber...

Ama o twit tüm çıplaklığı ile haber değildi. Olduğu gibi yayımlamak haber değildi. Televizyonlara bir bakın, öyle mi yayımlandı o rezil twit?

                               ***

Ve İhsan Eliaçık fotoğrafı...

Şu Gezi eylemlerinde yapılanları bir bir haber yaptık... Yalanları, dolanları, iftiraları, montaj videolar, fotoğraflar... Ne varsa bir bir ortaya döktük.. Yalan ile doğruyu birbirinden ayırdık.. Ama günün sonunda, Van'da çekilen İhsan Eliaçık fotoğrafını bir başka siteden alarak, üstelik copy-past yaparak bütün emeklerimizi çöpe attık.

İnternet Medyası bir yere varmak istiyorsa eğer, İnternet Medyası gelecekte hayatımızda yer alacaksa eğer, şu yukarıda sıraladığım küçücük örnekleri de hesaba katarak, geleceğini öyle tanzim etmelidir.

Aksi halde, dedikleri gibi bu medya varoldukça bizim hiçbir ağırlığımız olmayacak!

Dost acı söyler!

Patron daha da acı söyler :)