BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  GÜNCEL

Fernandes imzayı attı ama...

Beşiktaş Başkanı yıldırım Demirören'in devre arası üç yıldızın alınacağını söylemesinin ardından, Kartal'da ilk imza Portekizli Fernandes'den geldi.

Abone ol

Beşiktaş'a kiralık olarak imzayı atan Portekizli Maunel Fernandez'in anlaşmasındaki şartlar kafa karıştırdı.

SON KEZ ARADILAR

Siyah-Beyazlı takımda ilk imzayı Valencia'da forma giyen Manuel Fernandes'e attı. Valencia adına imzayı Javier Gomez ve Braulio, Fernandes adına ise menajeri Jorge Mendez attı. İngilizce, İspanyolca ve Türkçe hazırlanan sözleşme, Fernandes'in isteğiyle bir de Portekizce konsülte edildi. İmza sırasında Manual Fernandes hazır bulunmadı fakat daha önce menajerinin imza atıp kendisi Malaga'ya gitmediği için aynı şeyin tekrarlanmasını istemeyen Valencia'lı yöneticiler; bu kez imza sırasında Portekizli oyuncuyu telefonla arayarak son bir kez 'olur' aldılar.

FERNANDES'İN ŞARTI

Beşiktaş'ın sezon sonunda 4 milyon euro'ya Fernandes'in tapusunu alma isteği ise Portekizli'nin isteği üzerine ocak ayında görüşülmek üzere rafa kaldırıldı. Siyah-beyazlı takımda forma giyen vatandaşı Ricardo Quaresma ile her gün telefonda konuşan Fernandes'in sözleşmesine, "Beşiktaş'ta oynarken başka bir takımdan teklif alırsam, Beşiktaş ve Valencia sezon sonunda benim de istediğim takıma gitmem için izin verecek" maddesini koydurttuğu öğrenildi. İki taraf arasında imzaların atılmasına rağmen sözleşmede pek çok boşluk bulunduğu belirtiliyor.

FESİH MADDESİ

Siyah -beyazlı ekibin hocası Bernd Schuster, 2 Ocak tarihinden itirabaren resmen Beşiktaşlı olacak Fernandes'in o tarihten önce İstanbul'a gelerek takımla çalışmasını istedi. Ancak İspanyol ekibi Valencia'nın hocası Unai buna karşı çıktı. Bunun üzerine Beşiktaş yönetimi de bu dönem içinde Manuel Fernandes'in sakatlanması durumunda sözleşmenin fesih olacağını bildirdi.