BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  GÜNCEL

Kazayla ilgili Schuster'den olay sözler

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, İspanya'da yayınlanan bir magazin programına bağlanarak Guti'yi savundu.

Abone ol

Tele5 Televizyonu'nun Salvame (Kurtar beni) programında Guti'nin alkollü bir vaziyette gazeteciyi tartakladığı görüntülerinin yayınlanması üzerine telefonla yayına bağlanan Schuster, kaza yerinde bulunanların Guti'den para istediğini alamayınca da medyayı çağırdıklarını savundu.

Milliyet'ten Mehmet Çiftçi'nin haberine göre Schuster, Guti aleyhine çıkan haberlerden endişe duyduğunu ve bu oyuncuya haksızlık yapıldığını kaydetti. Kazaya açıklık getirmek için yayına bağlandığını söyleyen Alman hoca, İstanbul trafiğinin bir kaos olduğunu, bu trafikte kendisinin bile şu ana kadar birine çarpmamasının mucize olduğunu belirtti. Guti'nin kazasının herkesin başına gelebilecek bir olay olduğuna vurgu yapan Beşiktaş'ın teknik patronu, ilginç bir iddia ortaya attı.

KAZA YERİNDE BULUNANLAR PARA İSTEDİ

Kaza yerinde bulunanların Guti'den para istediğini, bu para verilmeyince de medyayı çağırarak "putada" (Or.....luk) yapıldığını ileri sürdü. Alman teknik adam, Guti'nin karakolda yaptırdığı alkol kontrolünün de doğruyu yansıtmadığını savunarak, "2.71'lik bir oran, tam bir barbarlıktır. O derecede alkol alan biri, bırakın araba kullanmayı, diskotekten bile çıkması imkansızdı" yorumunu yaptı. Schuster, sunucunun, "Alkol derecesi Türkiye'de kesin belli değil mi?" sorusuna, "Ortada 2.71'lik bir sonuç var. Ancak doğru mu, yanlış mı bilinmiyor" dedi.

‘HER YERDE AYNI’

Programa katılanlardan biri, Beşiktaş Yönetimi'nin bu konudaki tavrının ne olduğunu sorması üzerine de Alman hoca, Başkan Yıldırım Demirören'in endişeli olduğunu ve bu yönde resmi bir açıklama yaparak Guti'ye destek verdiğini, olay esnasında sarhoş olmadığını söylediğini belirtti. Bu sözlerin ardından, programda bulunan diğer gazeteci, Schuster'e ve Beşiktaş'a tepki göstererek, "Nasıl oluyor da alkol aldığını doğrulayan (Guti bir bağlantıda şarap içtiğini kabul etmişti) birisine (sarhoş değildi) diyorsunuz. 2.71 değil de, 0.71 bile olsa alkol sınırı aşılmıştır. Bu Türkiye'de de, Hindistan'da da, burada da aynıdır" dedi. Schuster bu sözler üzerine, "Türkiye'de alkol sınırı 0.50'dir. 0.71 alkol alan birisinin de normal karşılanması gerekir" ifadesini kullandı.