BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  GÜNCEL

Fatma Betül Sayan Kaya Gülse Birsel'in okul arkadaşı çıkınca...

Yeni kabineni en çok konuşulan ismi kuşkusuz yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Fatma Betül Sayan Kaya, Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel'le aynı okuldan mezun olunca bugünkü köşenin de konusu oldu.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel, bugünkü köşesini yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya ayırdı. 

Yazısına "Sayın Bakan Fatma Betül Kaya hemşirem" başlığı atan Gülse Birsel, bakan Kaya'nın da kendisi gibi Beyoğlu Anadolu Lisesi mezunu olduğunu yazdı. 

Okulun 'İngiliz ekolünden' geldiğinin altını çizen Gülse Birsel, yazısında 'okul ablası' olarak bakandan beklentilerini yazdı.

İşte Gülse Birsel'in bugünkü yazısının detayları:

"YeniAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya benimle aynı liseden mezun. Ve Beyoğlu Anadolu Lisesi 'nde, İngiliz okulu olduğu yıllardan kalan 'prefect'lik sistemi vardır. Yani büyük sınıflar, küçük sınıflara ablalık yapar, tavsiye verir, bir tür öğretmen asistanı gibi davranır.

Kendisinden yaşça da büyük oldıığum için bir nevi 'okul ablası' olarak, çiçeği burnunda bakana "Kız kardeşim" diye hitap edip kendisinden beklentilerimi sıralamakta sakınca görmüyorum.

Sevgili kız kardeşim, okuldaşım!

Malumunuz, mezun olduğumuz okulun Beyoğlu'ndaki küçük, bahçesiz ama tarihi binasında okuyan genç kızlardan nice işkadınları, bilim insanları, girişimciler, sanatçılar çıkmıştır.

Okulun girişinde amblemi olan menekşenin yanında ne yazar bilirsiniz:

"Post Tenebras Lux" yani "Karanlıktan Aydınlığa"

Ülkemizin kadınları ise oldukça karanlık günler yaşıyor. Kadına karşı şiddet zirvede. 15-29 yaş aralığında çalışmayan ve okumayan genç kızların sayısında yükselme var. Kadınlar eve kapatılıyor. OECD ülkeleri arasında bu berbat sıralamada birinciyiz!

Cinsiyet eşitliği konusunda ise 145 ülkenin içinde 130'ncu sıradayız!

... 
Bizim okul iyi Shakespeare öğretir, bilirsiniz. Shakespeare'in dediği gibi, "Çok zaman harcadık, şimdi zaman bizi harcıyor!"

TBMM'nin Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonunun aile konusunda önerdikleri ise "Çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmeleri, genç yaşta yapılan evliliklerin özendirilmesi, dayak yiyen kadının her saatte polise başvurmasının engellenmesi, sorun yaşayan evli çiftlere uzmanlar yerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görevlilerin danışman olarak verilmesi" vs.

Sevgili okuldaşım, kız kardeşim! Bu ülkenin kadınlarının en az yansı son yıllarda memleketin gittiği istikametten çok ama çok tedirgin!

....
Belki siz, sevgili kardeşün, bizi karanlıktan aydınlığa çıkarmak için büyük katkılar sağlarsınız...

Tebrikler ve kolay gelsin.