BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.403,38
HABER /  GÜNCEL

Erol Mütercimler serbest

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilenlerden iki kişi daha serbest bırakıldı.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilenlerden yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliğinin (TGB) önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarına ifade veren Mütercimler ile Türkkan, daha sonra serbest kaldı.

Adnan Türkkan, serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyetteki sorgusunun 5 saat, savcılık ifadesinin ise 45 dakika sürdüğünü belirterek, ''ifademizin alınmasını gerektirecek hiçbir delil, belge yoktur. İçeride olan diğer aydınlar hakkında da hiçbir somut delil olduğunu düşünmüyorum. Biz, Atatürk devrimlerini savunmaya devam edeceğiz'' dedi.

Sorgusu sırasında kendisine, yapılan telefon görüşmelerinin sorulduğunu ifade eden Türkkan, bunların yasal ve dernek faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmeler olduğunu kaydetti.

Bu arada, adliye önünde ellerinde Türk bayrakları ve Adnan Türkkan'ın posterleriyle bekleyen bir grup da serbest kalan Türkkan'ı alkışlar ve sloganlarla karşıladı.