BIST 9.831
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.460,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan flaş öğrenci evi açıklaması

Başbakan Erdoğan, partisinin AK Parti Grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, üniversiteli kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmalarına müsade etmeyeceklerinin altını çizerek, "Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır." dedi.

Erdoğan, valilik ve Emniyet teşkilatının bu tür ihbarları değerlendireceğini ve üzerine gideceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. Gündeminde öğrenci evleri, Marmaray, muhalefet, ve CHP'nin başörtüsüne yönelik tavrı vardı. İşte konuşmanın satır başları:

KONUŞTUĞUMU İNKAR ETME ANLAYIŞINA SAHİP BİR İNSAN DEĞİLİM

Yazılı görsel ve sosyal medyada istişare toplantısında konuşulduğu söylenen bazı konular yer aldı. Ben karakteri itibariyle farklı bir siyasetçiyim. Ve bir yerde konuştuğumu inkar etme anlayışına sahip bir insan değilim. Ne yapıyorsak inanarak yaparız, ne söylüyorsak da arkasında durarak söyleriz. Öyle eğilip bükülerek omurgasız bir şekilde birşeyi sürdürmenin hiçbir zaman hesabı içinde olmadım, olmam.

AK PARTİ KİMİ YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETTİ

Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Yaşam tarzımız değiştiriliyor gibi ithamlarla karşılaşıyoruz. Arkadaşlar 4.5 yıl belediye başkanlığı yaptım, aynı ithamlarla hep karşı karşıya olrum. Biz o söylenenlerden dolayı değil şiirden dolayı içeri alındık. 11 yıl Türkiye'yi yönetiyoruz. Hep yine buna benzer arayışlar devam ediyor. AK Parti kimin yaşam tarzına müdahale etti? 

ÇOCUKLAR BİZE EMANETTİR

Kim hangi yaşam tarzından tart edildi? Birileri zulme uğradıysa muhafazakar kesimdir. Bu ülkede birileri zulme uğradıysa o muhafazakar kesim olmuştur. Ve bu acımasızca yapılmıştır. Şu anda devran değiştiği için birileri bir şey kapmaya bunun gayreti içinde olmaya çalışıyor.

Biz sorumluluk makamında, muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir.

YURTLARDA KARIŞIK KALMALARINA MÜSADE ETMEDİK

Biz kızların, erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik, etmiyoruz. Efendim bazı gazeteler şöyle yazmış, köşe yazarları böyle yazmış, ne yazarlarsa yazsınlar dünyada dünyada bunun verimlilik psikolojisi içinde hiçbir zaman izahı yapılamaz. Biz buna kesinlikle müdahil olduk. Şu anda yurtlarımızda kızlarımızın erkek öğrencilerle bir defa ayrıştırması çabasını hızla devam ettiriyoruz ve bunu yüzde 70 oranında gerçekleştirdik.

KOMŞULAR İHBAR EDİYOR

Bazı yerlerde yurtlar noktasında ihtiyacına cevap veremediğimiz için evlerde kalma noktasında sıkıntı yaşanıyor. Buralarda güvenlik güçlerimize gelen istihbarı bilgiler var. İstihbari bilgilerden hareketle de valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Niye rahatsız oluyorsunuz? Bazı köşe yazarları inadına bu tür şeyleri yazıp çizecekler diye biz bu ihbarları bir kenara atamayız.

ANNELER BABALAR FERYAT EDİYOR "DEVLET NEREDE" DİYE

Peki bu nerelerden geliyor? Aynı apartmanın içinde bakıyorsunuz komşuları ihbar ediyor. Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır, atılacaktır.  Kusura bakmasınlar Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın. Yorumlayanlar varsa buyursun yorumlasınlar.

BURADAN İLAN EDİYORUM

Ama biz öyle bir sorumluğun manen altına giremeyiz. Bunu böyle bir defa herkes bilmeli. AK Parti'nin programında kimliğinde böyle bir sorumluluğun altına girmek yok. Buradan ilan ediyorum, şahsen bulunduğum makam, asla buna müsade etmez. Çünkü bir başbakan olarak bu anadolunun topraklarını bilen bu ülkede annelerin babaların kahir ekseriyetinin asla bu işlere asla müsade etmeyeceğini bilen insanım.

MARMARAY

Marmaray'da yaşanan aksaklıkların özellikle askıya tutnacağı yerde yerde emniyet kollarının çekilmesiyle yaşanan duraksamaların bazı çevrelerde çok büyük bir keyif yarattığını görüyoruz. Zevkleniyorlar. 76 milyonun tamamı Marmaray'ın gururunu yaşarken, varsın aksaklıklardan sevinç yaşasınlar. Hasedin son bulması bu gurura ortak olması en büyük tenemennimizdir.

YILMAZ ÖZDİL'E ÖRTÜLÜ CEVAP

Özellikle Marmaray’a binmeyeceğini ifade edenlere, seyirlik olsun diye değil, içine binip bir kıtadan diğerine hızlı güvenli konforlu şekilde geçmek için inşa ettiğimizi hatırlatıyoruz. Onların da bir an önce trenleri tecrübe etmelerini, milletin gurununu onların da yürekten arzu ediyorum.

GÖZÜ DÖNMÜŞ HAZIMSIZLAR

Biz, Japonya Başbakanı da dahil olmak üzere Marmaray'ın açılışında hayır dua yaparken, birilerinin de bu hayır duanın aksine temennilerde bulunduğunu üzülerek müşaade ettik. Ülkemizde maalesef sayıları az da olsa kendi ülkesinin başına gelecek felaketten haz duyacak kadar gözü dönmüş hazımsızlar da var.

Aynı hazımsızlığı terör konusunda da var. Sandıkta başarılı olamayanlar ülkenin felaketinden medet umuyorlar. Van ziyaretinde açıkça gördük. Bir taraftan artık bu cenazelerin gelmeyişi umut ışığı yakılor ama hala belli  yerlere tehdit var.

Aynı hazımsızlığı dış politikada görüyoruz. Ben iktidarda değilsem bu ülke bitsin tavrı bencilcedir adeta ihanettir. Kendi istikbalini başkalarının felaketine bağlayanlar millet nezdinde asla itibar göremezler. Muhalafetin temel sorunu aslında budur. Buunlarda plan dersenz yok, proje derseniz yok. Çözüm önerisi derseniz yok. Sandıkta rekabet kültürü hiç mi hiç yok.

VİTA YAĞINI BİLMEZLER

Çeteler bize dokunmasın da varsın faili meçhuller olsun. Bizim çocuklarımıza dokunmasınlar da varsın halkın çocukları şehit olsun dediler. Eski Türkiye'de belli zümrelerin işleri tıkır tıkr yürüyordu halk ağlıyordu.

Eski Türkiye"ye dönün bakın, benzin, ekmek, yağ, tuz kuyruklarında bekleyenler biz değil miydik? Bunlar bu ülkede yaşandı. Ama 20 yaşındaki gençler, bu kuyrukları görmedi, Onlar sadece AK Parti iktidarını gördü. Zannettiler ki Türkiye hep böyleydi.

20 yaşındaki gençler hangi markete girse dünyaca ünlü markaları buluyor, bırakın onu biz yerli ürünleri bile bulamıyorduk. Gençler sor Vita yağı nedir diye sor bilmez. Bunun için kuyruğa giriyorduk.

GENÇLERİN BUNU BİLMESİNİ İSTİYORUM

Şu anda devletten burs alan öğrencilerin sayısı 380 bin. Karşılıksız bu. Kredi alanlarla bu rakam, 1 milyon 200 bini buluyor. Bunları sağlayan bizim iktidarımızdır. Gençlerin bunu bilmesini istiyorum

AYNI HUKUKA SAHİPLER

Başı örtülü olan okulların kapısından geri çevrilmiştir bu ayrımcılık değil midir, bu ülkede yaşamadık mı? Sizin iktidarlarınız döneminde yaşandı. Ana muhalefet başka dünyada yaşıyor. Özgürlük olarak nitelemeyenler chp'nin içinde. Bunların hak hukuk anlaşıyı yoktur. Başı örtülü olanı da başı açığı da aynı hakka hukuka sahip olarak görürüz ve hizmet etmeyi telakki ederiz. 

"BAŞI AÇIK OLANLARIN HAKLARINI DA SAVUNACAK MISINIZ" DİYE SORUYORLAR

Şimdi bize, 'başları açık olanların haklarını da savunacak mısınız' diye soruyorlar. Çok ayıptır. Bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti? Üniversitelerde okumaktan mı men edildiler. Söyler misiniz? Böyle bir ayrımı tasnifi asla kabul etmiyoruz. Bu soruyu soranlar gibi millete tepeden bakanlardan olmadık.

OTOBÜSTEN ATTILAR

Biz anamuhalefetin başörütüs ile ilgili sorununu yaşadık gördük. Bir taraftan rozet taktılar bir yandan otobüsten attılar. Şimdi aday niçin olmasın demeye başladılar. CHP'de de başörtülü kardeşlerimiz aday olmak istiyorlarsa olsunlar. Normalleşme budur.

 Biz insana insan gibi bakarız. Devlet karşısında eşit vatandaştır. Türkiye tam anlamıyla normalleşinceye kadar bu mücadelemizi samimiyetle sürdüreceğiz.