BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  DÜNYA

SGK’dan alacaklılara müjde

Sinop’ta SGK tarafından tedavi yollukları başta olmak üzere çeşitli kalemlerde alacağı olan 8 bin 315 sigortalıya ödenmesi gereken 572 bin 5...

Abone ol

Sinop’ta SGK tarafından tedavi yollukları başta olmak üzere çeşitli kalemlerde alacağı olan 8 bin 315 sigortalıya ödenmesi gereken 572 bin 514 TL’lik turar sahiplerini bekliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sinop İl Müdürü Yaşar Yılmaz, çeşitli kalemlerden oluşan ödemesini alamayan sigortalı ve emeklilerin, İl Müdürlüğümüzdeki Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi’ne şahsen başvurmaları gerektiğini söyledi. Söz konusu tutarın 6 aylık bekleme süresini doldurduğundan şu anda kurum emanetinde hak sahiplerini beklediğini kaydeden Yaşar Yılmaz; "SGK Sinop İl Müdürlüğümüz sigortalıları adına Ziraat Bankası şubelerince ödenmek üzere, TC kimlik numaralarına gönderilen Şahıs tedavi yollukları, tıbbı malzemeler, emzirme yardımları, geçici iş göremezlik ödemeleri ve fazla ödenen yersiz prim iadeleri gibi çeşitli kalemlerden oluşan, ilimiz ve ilçelerine sigortalılarına ödenmesi gereken 8 bin 315 kişiye ait toplam 572 bin 514 TL, altı aylık bekleme süresini doldurduğundan İl Müdürlüğümüze iade edilmiştir. İade edilen tutarlar kurum emanetinde beklemektedir. Sözü edilen ve emanette bekleyen tutarların, sigortalılarımıza ödenebilmesi için İl Müdürlüğümüzden her hangi bir ödeme alması gerektiği halde, bu güne kadar ödemesini alamayan sigortalı ve emeklilerin, İl Müdürlüğümüzdeki Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi’ne şahsen başvurmaları veya telefonla irtibata geçerek TC kimlik numaralarını bildirmeleri halinde, geri iade gelen paralar hak sahiplerinin TC kimlik numaralarına Ziraat Bankası’na yeniden yatırılması sağlanacaktır" dedi.
(İHA)