BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  DÜNYA

Gizli dinleme başka, ortaklık başka

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gizli dinleme skandalının, Avrupa Birliği ile ABD arasındaki serbest ticaret görüşmelerini etkilemesine izi...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gizli dinleme skandalının, Avrupa Birliği ile ABD arasındaki serbest ticaret görüşmelerini etkilemesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Varşova temasları sırasında Polonyalı meslektaşı Radoslaw Sikorski ile ortak basın toplantısı düzenleyen Kerry, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bu, ticari bir ortaklık" diyen Kerry, bu ortaklığın tüm ilgili taraflara çıkar sağlayacağını ifade etti.
Gizli dinlemelere yönelik uluslararası tepkileri işaret eden Kerry, "bu ortaklığın, insanların zihinlerini meşgul eden diğer meselelerden farklı" olduğunu kaydetti.
Kerry, hükümet desteğine sahip ABD’li şirketlerin, Polonya tarafından büyük savunma ihaleleri için aktif şekilde yarışacaklarını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı ayrıca, Polonya’nın da önemli rol oynayacağı, ABD’nin Avrupa’daki füze savunma projesinin "kesinlikle hedefte" olduğunu dile getirdi.
(İHA)