BIST 10.169
DOLAR 32,19
EURO 35,08
ALTIN 2.471,37
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den ilginç Marmaray yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisini bugünkü grup toplantısında AK Parti iktidarının 11 yıllık bilançosunu çıkardı.

Başbakan Erdoğan'ın Kızılcahamam Kampı'ndaki konuşmasını "AK Parti'de çözülme başlamıştır" şeklinde yorumlayan Bahçeli, Erdoğan'ı pazarlamacılık yapmakla suçladı.

MARMARAY BİZİM PROJEMİZ

Bahçeli, 29 Ekim'de açılışı yapılan Marmaray projesi için ise ilginç açıkalmalarda bulundu:

"Marmaray projesi için lazım gelen krediyi biz tesis etmiştik. İktidar süremiz yetmediği için bu proje bize nasip olmadı. Yoksa, boğazın iki yakasını demirağ ile biraraya gelmesinde emeğimiz çok fazladır."

Bahçeli'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

MUHARREM AYINI TEBRİKLE BAŞLADI

Bahçeli konuşmasına Hicri yılbaşını kutlayarak başladı.

Muharrem ayı içinde rahmet çeşmesi oluk oluk akacak. Ayrıca Muharrem ayı unutamayacağız acı ve hüzünlerin yaşandığı bir zaman dilimidir. Kerbela'da yaşanan vahşet unutulmayacaktır. Muharrem ayı mazlumların feryadıdır. Hz. Hüseyin'in katledilişi aklımızdan çıkmayacaktır.

Kerbala'da İslam'a ihanet edilmiş. İslam alemi gerekli ders ve sonucu alabilmiş değildir. Hala Yezitler, Nemrutlar her yerdedir. Her yerde yeni Kerbalalar yaşanmaktadır.

İslamı günübirlik siyasetine kılıf yapmaya çalışanlara karşı tavır alınmalıdır. İslam alemi eksiklerini kararlılıkla gözden geçirmelidir. Cihad hesabına vuran kıran ve öldüren cinayet örgütlerine fırsat verilmemelidir.

ERDOĞAN'A ESAD ELEŞTİRİSİ

Bahçeli, konuşmasının önemli bir bölümünü ise AK Parti iktidarının Suriye politikasına ayırdı. Hükümeti Suriye'deki muhalif grupları desteklemekle suçlayan Bahçeli, "Türkiye'yi iki ölüm makinasından birine mahkum edilmiştir" dedi.

İşte o sözler...

Başbakan Erdoğan ve hükümeti, yanıbaşımızda cereyan eden olaylara milli çıkarlarımıza uygun olmayan bir politika gütmektedir. Suriye politikası Esad karşıtlığıyla bütünleştirilmiştir. Esad kötüdür ama insan eti yiyen yamyamlar masumdur. Terör estiren vandallar masumdur. Suriye'de orta yol yoktur. İki cinayet makinesinden birinin yanında olmak tercih edilmiştir.

Suriye'den atılan mermiler sınırın bu yakasında insanlarızın vefatına neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın mal ve can kayıpları ciğerimizi dağlamaktadır.

500 bini aşan Suriyeli mülteci yerleşmiştir. Yardım isteyenlere el uzatmak milletimizin en aziz özelliklerindendir. Zorda kalanların elinden tutmak bizin inancımızın gereğidir. Ancak önü alınamayan mülteci sournları ilave külfetler getirmektedir. Asayişsizlik vakalarında artış gözlenmektedir.

PARALARI ÇARÇUR ETTİLER

2 milyar dolar harcama yapıldı. Türkiye'nin ekonomik şartları dikkate alınınca bu tutarın fazla olduğunu düşünüyoruz. Milletimizin kaynakları çarcur edilmektedir. Milletimizin sırtına yeni bir fatura yüklemiştir.

Esad karşıtı terör gruplarının ödüllendirilmesi de endişe vericidir. Gizli müzakerelerle desteklenmeleri normal bir durum değildir.

Erdoğan kendi halkını bombalayan Esad'ı karşısında durmak için kiralık tetikçilerin yanındadır. Türkmen kentleri yağmalanırken taraf olmak hiç hatırına gelmemiştir.

Erdoğan Türkiye'yi iki ölüm makinesinden birine mahkum etmiştir. Türk milletini 36 etnik parçaya ayırırken bölücülerin tarafındandır. İmralı'yla pazarlıkta PKK'nın safındadır.

Başbakan isyancılarla kol koladır. Türklüğü asimile etmek isteyen ahlaksızlarla sırt sırtadır. Bu zihniyet Yezidi Şam'da görüp burada aramaktadır. Başbakan da 21. asrın zalimleriyle emel birlikleriyle yan yanadır.

Başbakan Erdoğan Şam'daki Yezid'ten önce İmralı'daki Kandil'deki Yezidlere bakması lazım.

BU NASIL İŞTİR?

Dün kardeşim dediğine bugün Yezid dedin. Dün 'döktükleri kanda boğulacaklar' dediklerinle bugün müzakere masasına oturdun.

Bu nasıl bir iştir. Böyle bir çelişkiyi senin miden nasıl kaldırıyor. Her açıklamasında falso yapmaktadır.

AK PARTİ'YE 11 YILLIK ELEŞTİRİ

3 Kasım 2002'de iktidara geldi. O gün yeni doğan bir çocuk bugün 11 yaşındadır. İktidar zihniyeti hakka ve halka hizmet diye göreve gelerek haramzedelere ülkemizi peşkeş çekmiştir.

11 yllık dönem zor ve çilelidir.

Türkiye 11 yıldır, korku, kavga ve karanlıkla boğuşmaktadır. Türkiye, 11 yıldır eziyet ve baskı altındadır.

Milli ve manevi değerler yitirilmiştir. Toplumsal ahlak, ekonomik refah hasar almıştır.

Başbakan Gezi Parkı'ndan ODTÜ'ye kadar gençlerle uğraşmıştır. Türkiye önce durgunluğa sonra da çöküş sürecine girmiştir.

Bu zihniyet hem siyasetin altını üstüne getirmiştir. Demokrasiye perde çekmiştir.

Geçmişten bugüne karşımıza iftira ve dedikodudan karanlık oyunlardan başka birşey çıkmayacaktır.

PAZARLAMACILIK YAPMIŞTIR

AKP 11 yılda tel tel dökülmüştür. Başbakan Erdoğan milletimizin yararına dönük hiçbir şey yapamamıştır. Bol ve kabarık harcırahlı seyahatlerde gezmiş, pazarlamacılık yapmıştır.

PKK'yla pazarlıktaki becerisini de kanıtlamıştır.

Türkiyelilik zırvasını sahiplenen bir kişi bu ülkede başbakan olmuştur. Yol için cami yıkarım diyen bir kişi bu ülkede başkakan olmuştur. Çiftiçimize ananı da al git, öğretmenizi o oy senin olsun diye aşağılayan biri başbakan olmuştur.

Bu siyaset anlayışı koca bir balondur. Kendilerini Türkiye partisi olmak kesmemiştir. AKP derleme ve toplama bir siyaset küresidir.

KREDİYİ TÜKETTİLER

AKP'nin kalıcılığı yoktur. Siyasi tarihimizde görüldüğü gibi kurumuş yaprak gibi gidecektir. AKP yorgun ve bitkindir. Dermanı, hevesi ve heyecanı bitmiştir. Krediyi tüketmiştir.

Başbakan'ın Kızılcahamam'daki konuşması partideki kaymaların en açık kanıtıdır. 11 yıllık sanal başarı iddiasına artık kimse inanmamaktadır. Parti içindeki çözülmeler de bunun nedenidir.

MARMARAY BİZİM PROJEMİZ

Bahçeli, 29 Ekim'de açılışı yapılan Marmaray projesinde emeği geçenlere de konuşmasında teşekkür etti.

29 Ekim’de Marmaray’ın açılışı yapılmıştır. Bu projede emeği geçen herkese partim adına teşekkür ediyorum. Kim Türk milleti için taş üzerine taş koyarsa teşekkür ederiz. Zira bizim kompleksimiz utanacağımız bir şey yoktur. Milletimizin razı olduğu her şeyden biz de razı olur ve arkasında dururuz.

Doğrudur Marmaray 153 yıllık bir rüyadır. Hayal gerçeğin ilk safhasıdır. Marmaray projesi İstanbul’un iki yakasını denizin altından buluşturmuştur. Ancak bu projenin gerçekleşmesinde partimizin hükümet ortağı olduğu 57. Hükümet'in büyük payı vardır. Bizim katkımız asla inkar edilemeyecektir. Marmaray projesi için gereken krediyi biz temin etmiştik ve ihaleye çıkmıştık. İktidar süremiz bittiği için bize açılış yapmak nasip olmamıştır. 57. hükümette görev alan ulaştırma bakanlarımız Enes Öksüz ve Oktay Vural'a teşekkür ederim. Emeğimiz çok fazladır.

Erdoğan’ın yok sayan vefasız zihniyeti burada da kendini göstermektedir. Marmaray projesini kendisine ve hükümetine mal eden Başbakan ahlaklı konuşmamaktadır. Boğaz'ın iki yakası biraraya gelmişse bunda emeğimiz çoktur. Hızlı tren mesafeleri kısaltıyorsa şeref payesi MHP'dedir.

2013 vizyonunu gerçek sahibi de MHP'dir.

TANDOĞAN ÇAĞRISI

Bahçeli konuşmasına 9 Kasım'da Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılım çağrısıyla son verdi.

"Yüreğinde vatan sevgisi olan tüm vatandaşlarımız 9 Kasım'de ellerinde bayrakla Tandoğan'a bekliyoruz."