BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

5 Kasım altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu 

Güne 1310 desteğinden bulduğu kuvvetle geçtiğimiz haftaki  düşüşleri sonrası toparlanmaya çalışan Altın kotasyonları Çin’den  gelen olumlu PMI verilerinden kuvvet buldu. Eylülde tahvil alım  programında azaltım yapmayıp, piyasaya sözle müdahale etmeye çalışan  Fed Başkanlarından Fisher yaptığı konuşmada, Fed’in tahvil alımlarını  en yakın zamanda azaltması gerektiğini ancak Hükümet politikalarının,  genişlemeci politikaya zarar verdiğini dile getirdi.

Piyasalarda FOMC raporunda Fed’in olumsuz görüşleri çıkartıp  toparlanma olduğu yönünde sinyaller vermesi, Fed Başkanlarının  yorumları ve olumlu gelen işsizlik ve ISM verileri sonrası, Fed’in  Aralık ve Ocak ayı toplantılarında bir kısım azaltıma gidebileceği spekülasyonları piyasalarda fiyatlanırken, bunun yanı sıra AMB öncesi  Euro karşısında güçlenen Dolar, Altın Kotasyon fiyatına da aşağı yönlü  baskı yarattı.  

Dün gün içerisinde incelediğimiz diğer bileşenlerden ABD  Futureları günü pozitif yönde devam ettirirken, GOFO oranlarına  baktığımızda, geçtiğimiz haftalarda 1 ve 3 aylıklar eksi bölgede olup,  kısa vade talep yönlü desteğin olduğunu göstermişti, ancak 6 aylık swap oranları artı bölgede olması dolayısıyla talep yönlü alımların  kısmi kaldığını görmüştük.

Şimdi ise 3 aylıkların artı bölgeye  geçtiğini, 1 aylık swap oranlarının ise yönünü yukarıya çevirdiğini  görüyoruz. Bu nedenle altın hareketlerinin talep yönlü  desteklenmediğini de söyleyebiliriz.

Tekniksel açıdan ele aldığımız kotasyonda 1306 destek seviyesinin  önemi ön planda iken, 1310,5 ara desteğinde satışların zayıf  kalabildiğini görüyoruz. Gün içerisinde yapılabilecek kısmi  yükselişlerde aynı zamanda Fibo 61,8 lik dilimine denk gelen 1321 direnç bölgesinde yapacağı hareketler yakından takip edilmeli ve  alımların yeterli gelememesi durumunda ise 1321-1324 direnç  bölgelerinden geri dönüşlerin fırsatlarının aranabileceğini  düşünmekteyiz.

An itibari ile işlemlerin kısmi alıcılı bir şekilde  1317,3 seviyesinden devam ettiğini gördüğümüz Altın fiyatlarında,  yatırımcılarımızın bu aşamada, 1322,5-1325,5 bandında zayıflamalarını  beklemelerini, zayıflık görülmesi durumunda, bu seviyelerden satış pozisyonu açılmalarını, 1327,5 seviyesinin üzerini stop loss olarak  belirlemelerini ve aşağıda 1314,5 - 1310,5 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Bugün açıklanacak ABD'nin ISM  İmalat Dışı verisi ve FED Başkanlarından Lacker konuşması takip  edilmelidir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Günlük grafikte Altın fiyatlarının son hareketlerini  incelediğimizde dünkü analizimizde de belirttiğimiz gibi OBO yani Omuz  Baş Omuz formasyonunun gözlemlendiğini, bu formasyon gereği önce bir  müddet sıkışık seyir ondan sonra da Baş-Omuz arasındaki mesafe kadar  düşüş baskının oluşma ihtimallerinden bahsetmiştik. Altın fiyatları  1328-1306 seviyesi arasında gerçekleştirmiş olduğu sıkışma ile  öncelikle formasyon gereği sakinliğini korumakta ve kritik veriler  öncesi bekleyiş içerisindedir. Bu bağlamda da özellikle Perşembe ve  Cuma günü sonuçlanacak veriler bu formasyonu destekleyecek mi bu  soruyu sorgulamamız gerekmektedir.

Böylelikle de “Teknik analiz sinyal  verir, Temel analiz teyit eder” sloganını bir kez daha test etmiş  olacağız. Kısa vadeli olarak baktığımızda 1328 ile 1306 seviyeleri  arasındaki sıkışıklık devam etmektedir. Bu nedenle de daha net  hareketler için ve kısa vadeli trend yönünü daha iyi görebilmemiz için  bu bandın dışına çıkılması gerektiğini ifade edebiliriz. Ancak 1328  seviyesi altında gerileme ihtimalinin daha yüksek bir ihtimal olduğunu  da sözlerimize ekleyerek analizi tamamlayabiliriz.

Pivot 1328 Destek 1306-1300-1290 Direnç 1322-1328-1337

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

FOMC üyesi Powell, merkez bankasının bir süre daha teşviklerine  devam edeceğini ve varlık alımlarını azaltma tarihinin net olmadığı  açıklarken ABD 10 yıllık hazine tahvilleri %2.60’a yükseldi. ABD’de  Ağustos'ta %0.1 gerileme kaydeden fabrika siparişleri Eylül ayında  %1.7 yükselirken ulaşım hariç siparişler Ağustos ayındaki %0.4  gerilemenin ardından Eylül'de de %0.2 geriledi.

Savunma hariç  siparişler ise Eylül ayında % 1.3 yükseldi. Tarım dışı istihdam  değişimi ve işsizlik oranlarının öncesinde ABD’de önemli veri akışı  bulunmazken ISM endeksi gün içerisinde volatiliteyi yükseltebilir.  Altında 1304$ destek seviyesinden 1326$ hedeflenebilir.

ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ALTIN (Teknik Seviyeler İzlenmeli)

Dün USD’nin gevşemesiyle bir miktar yükselip 1320 direncini test  etse de bu seviye üzerinde tutunamayan altın bu seviyeden bir miktar gevşedi. Bugün ISM imalat olmayan endeks verisi piyasalar tarafından  izlenecektir.  

Bugün veri akışı yoğun olmaması sebebi ile teknik seviyeler ön  planda olacaktır. Altının bugün yukarı yönlü hareketlerde 1320 USD direncini kırabilmesi durumunda 1330 USD seviyesini, 1320 USD  seviyesinin aşağısında kalması durumunda ise 1305 USD seviyesini  hedeflemesi beklenebilir.  

Direnç: 1320 - 1330 - 1342 Destek: 1305 - 1275 - 1260