BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatlarında bu seviyelere dikkat!

Altın fiyatlarında düşüş devam ederken altına yatırım yapacaklar için uzmanlardan öneriler geliyor. İşte altın fiyatları için dikkat edilecek seviyeler...

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu 

Güne 1310 desteğinden bulduğu kuvvetle geçtiğimiz haftaki  düşüşleri sonrası toparlanmaya çalışan Altın kotasyonları Çin’den  gelen olumlu PMI verilerinden kuvvet buldu. Eylülde tahvil alım  programında azaltım yapmayıp, piyasaya sözle müdahale etmeye çalışan  Fed Başkanlarından Fisher yaptığı konuşmada, Fed’in tahvil alımlarını  en yakın zamanda azaltması gerektiğini ancak Hükümet politikalarının,  genişlemeci politikaya zarar verdiğini dile getirdi.

Piyasalarda FOMC raporunda Fed’in olumsuz görüşleri çıkartıp  toparlanma olduğu yönünde sinyaller vermesi, Fed Başkanlarının  yorumları ve olumlu gelen işsizlik ve ISM verileri sonrası, Fed’in  Aralık ve Ocak ayı toplantılarında bir kısım azaltıma gidebileceği spekülasyonları piyasalarda fiyatlanırken, bunun yanı sıra AMB öncesi  Euro karşısında güçlenen Dolar, Altın Kotasyon fiyatına da aşağı yönlü  baskı yarattı.  

Dün gün içerisinde incelediğimiz diğer bileşenlerden ABD  Futureları günü pozitif yönde devam ettirirken, GOFO oranlarına  baktığımızda, geçtiğimiz haftalarda 1 ve 3 aylıklar eksi bölgede olup,  kısa vade talep yönlü desteğin olduğunu göstermişti, ancak 6 aylık swap oranları artı bölgede olması dolayısıyla talep yönlü alımların  kısmi kaldığını görmüştük.

Şimdi ise 3 aylıkların artı bölgeye  geçtiğini, 1 aylık swap oranlarının ise yönünü yukarıya çevirdiğini  görüyoruz. Bu nedenle altın hareketlerinin talep yönlü  desteklenmediğini de söyleyebiliriz.

Tekniksel açıdan ele aldığımız kotasyonda 1306 destek seviyesinin  önemi ön planda iken, 1310,5 ara desteğinde satışların zayıf  kalabildiğini görüyoruz. Gün içerisinde yapılabilecek kısmi  yükselişlerde aynı zamanda Fibo 61,8 lik dilimine denk gelen 1321 direnç bölgesinde yapacağı hareketler yakından takip edilmeli ve  alımların yeterli gelememesi durumunda ise 1321-1324 direnç  bölgelerinden geri dönüşlerin fırsatlarının aranabileceğini  düşünmekteyiz.

An itibari ile işlemlerin kısmi alıcılı bir şekilde  1317,3 seviyesinden devam ettiğini gördüğümüz Altın fiyatlarında,  yatırımcılarımızın bu aşamada, 1322,5-1325,5 bandında zayıflamalarını  beklemelerini, zayıflık görülmesi durumunda, bu seviyelerden satış pozisyonu açılmalarını, 1327,5 seviyesinin üzerini stop loss olarak  belirlemelerini ve aşağıda 1314,5 - 1310,5 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Bugün açıklanacak ABD'nin ISM  İmalat Dışı verisi ve FED Başkanlarından Lacker konuşması takip  edilmelidir.