BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bıçaklı saldırgan otobüs kaçırdı

Bıçaklı saldırgan otobüs kaçırdı, üç yolcuyu öldürdü.

Abone ol

NORVEÇ'in Bergen şehrinden Oslo'ya gitmekte olan yolcu otobüsünde 3 kişiyi öldüren Sudanlı mülteci yakalandı.

Bölge emniyet müdürlüğünden verilen bilgiye göre öldürülen üç kişiden biri otobüsün 50 yaşındaki Norveçli şoförü, diğer iki kişiden biri 39 yaşında İsveç vatandaşı ve 19 yaşında Norveçli bir genç kız.

Operasyona katılan Emniyet Müdürü Venke Hope, kötü hava şartları nedeniyle kapalı olan yolların polisin olaya müdahalesini geciktirdiğini belirterek “önce yolda trafik kazası olduğuna dair telefonlar aldık. Daha sonra otobüste sorun olduğunu gören yoldaki diğer sürücüler saldırgana müdahale ederek yolcuları kurtarmaya çalışmışlar fakat şahıs kendilerine de saldırınca bize telefonla durumu bildirdiler. Bizim olay yerine gitmemiz için 89 km yol kat etmemiz gerekti.Çünkü hafta sonu kötü hava şartları nedeniyle bir çok yol kapalıydı ve olay yerine ulaşmak için başka yollar bulmak zorunda kaldık. Bu arada saldırgan bıçakla otobüste bulunan yolcuları önce rehin almaya çalışmış ama şoför yolcuları kurtarmak için müdahalede bulununca kendisi dahil 3 kişiyi öldürmüş” dedi.

Valdreexpressen ,şirketine ait yolcu otobüsünü kaçırmaya çalışan Sudanlı mültecinin hakkında sınır dışı kararı verildiği ve Salı günü ülkeyi terk etmesi gerektiği için sinir krizleri geçirdiği bildirildi. Rehin alma olayının saat 16.30'da Bergen'in Aardal bölgesinden hareket eden otobüsün, Ardal Tyn arasında Flykesvej yolunda saat 17.30 sıralarında gerçekleştiğini bildiren polis, saldırganın olay yerine sevk edilen kurtarma ekibindeki itfaiyeci tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aynı güzergahda yaklaşık aynı mevkide aynı otobüs şirketine ait bir başka otobüsün de 10 yıl öncede kaçırılmak istendiği bildirildi. Polis Sudanlı mültecinin mahkemeye çıkarıldıktan ve cezasını çektikten sonra sınır dışı edileceğini bildirdi.