BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan bomba açıklamalar

Taraf gazetesinde yer alan MGK haberiyle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan'ın sözleri gündeme bomba gibi düşecek.

Abone ol

Tekirdağ'da Taraf'ı ihanetle suçlayan Başbakan Erdoğan, eleştirilerine bir sonraki durağı Çerkezköy'de hız kesmedi:

"Bu kampanyayı yürütenler, içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak, ülkemizde yer yerinden oynar onu da söyleyeyim."

DERSHANE TARTIŞMASINA GÖNDERME Mİ?

Dershane savaşının tam ortasında servis edilen MGK belgeleri daha uzun süre konuşulacak. Taraf'ın 6 gün boyunca manşetinden indirmediği habere Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. Erdoğan'ın bugün Trakya'da yaptığı iki açıklama tartışmanın seyrini daha da alevlendirecek. 

Çerközköy'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, fişleme iddiaları ve Taraf Gazetesi'nde yayınlanan belge ile ilgili olarak şunları söyledi:

HEPSİ BİZİM GÜVENCEMİZDEDİR

Biz vatandaşlarımızın yaşam tarzına biz karışmadığımız gibi kimsenin karışmasına da izin vermedik. Kardeşlerim geçmişte çok acılar yaşandığı için biliriz. Onun için hepsi de bizim güvencemizdedir. 

YER YERİNDEN OYNAR

Bakın bu ara yine bir kampanya. Nedir o? Bizim fişleme yaptığımızdan bahsedenler var. Değerli kardeşlerim bize güvenenler, bize inananlar bizim böyle bir derdin içinde olmadığımızı bilirler. Ancak buradan açık söylüyorum. Bu kampanyayı yürütenler, içeride ve dışarıda eğer bunları biz açıklamaya başlarsak, ülkemizde yer yerinden oynar onu da söyleyeyim.

SEVSİNLER BÖYLE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ

Niye bunu söylüyorum. Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırları vardır. Bu sırları da mı birileriyle paylaşacağız. Böyle bir şey olabilir mi? MGK toplantılarındaki çalışmaları birileriyle mi paylaşacağız. Ama içeride ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarıya servis ediyorlar da dışarıda birileri köşe yazarı deyip, bunu birileriyle paylaşarak yapıyorsa bunun hesabını sorar.

Neymiş basın özgürlüğü. Ne basın özgürlüğü ya? Böyle basın özgürlüğü olur mu? Sen kalkar da devletin bu noktadaki sırrını ifşa etmeye kalkarsın. Üzerinde gizlilik damgası var. Sevsinler böyle basın özgürlüğünü. Bu basın, özgürlüğünü bizim dönemimizde yaşadı. Bu işin özgürlük anlayışındaki konumunu bilirim. Ben şiir okudum diye cezaevine girdim. Bunu bilirim.

DEVLETİN DE AİLELERİN DE MAHREMİ VARDIR

Ancak devletin de mahremi vardır, ailelerin de mahremi vardır. Buna dokunduğunuz anda yargı gereğini yapmak durumundadır. Eğer yargı gereğini yapmıyorsa yargı da anayasa suçu işlemektedir.

Bizler şu anda bu süreçle ilgili elimizden geleni yapacağız. Çünkü ülkemizin birliğini ayağa kalkışını bozmaya kimsenin hakkı yoktur, buna fırsat vermeyeceğiz. El ele verececeğiz, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız mesele budur. "

"

ihanet.jpg

baransu.20131207150047.jpg