BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Taraf'a sert tepki

Başbakan Erdoğan, 2004 yılındaki MGK belgelerini yayınlayan Taraf gazetesine sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir" dedi. Erdoğan, cemaat medyasının, muhalif medya ile bir araya gelmesini manidar buldu.

Tekirdağ'da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Taraf'ın MGK haberi vardı.

2004 yılında Gülen'i bitirme kararının alındığını iddia eden Taraf'ın MGK haberi hakkında ilk kez konuşan Erdoğan şunları söyledi:

KİMLER SIZDIRDI?

"Üzerinde gizlilik kararı olan Milli Güvenlik Kurulu'nda bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. Şimdi Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Şimdi hükümeti fişlemekle suçlayanlar öncelikle bu istihbari bilgileri bu gizlilik bilgilerini acaba bu adamlarınıza bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı bunları ortaya koyun. Anayasamızda bu konularla ilgili çok net bilgiler var.

DEVLETİN MAHREMLERİ VARDIR

Devletin öyle mahremleri vardır ki bunları kimsenin ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da mahremleri vardır onları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. Bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık gerek MGK suç duyurusu yaptı. 

BUGÜNE KADAR HİÇ BİRAYA GELMEZLERDİ

Bakıyorum da bazı medya kuruluşları maşallah el ele vermişler, bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi, şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar, bunun adı özgürlük değil, bunun adı düpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka birşey değildir"

erdogan.20131207155848.jpg

taraf.20131207122607.jpg