BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan olayların arkasındakileri açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas ziyareti öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan Taksim olayları ile ilgili konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fas'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'DAN KORKMAYAN GAZETECİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Reuters muhabiri Birsen Altalı arasında tartışma yaşandı.

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Erdoğan'ın gazetecilerin soruları karşısındaki sinirli tavrı dikkatlerden kaçmadı.

4 günlük yurt dışı gezisi öncesi Atatürk Havalima'nında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Gezi Parkı olayları arkasındaki ismi açıkladı.

Erdoğan, ''Gezi Parkı olayındaki ağaç meselesi bu işin fitiline ateşleme olayıdır. Daha sonraki gelişmeler CHP'nin bu işin içinde aktif şekilde rol alması şeklinde. Burada böyle adımın atılması organize adımdır. Aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir. Bu olan oyunların arkasında CHP zihniyeti var. Bu olayların içinde CHP'nin rolü vardır. Bu iç ve dış bağlantısı olan aşırı uçların organizasyonu.'' dedi.

Erdoğan Gezi Parkı eylemine çeşitli illerden destek verenleri kızdıracak açıklamalarda da bulundu.

Ankara'nın, İzmir'in Gezi Parkı ile ne alakası var diyen Erdoğan, ''Tencere tava hep aynı hava. Bunlar eski alışkanlıklar'' açıklaması yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

*Dün Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı. Mesajlar alındı değerlendiriliyor dedi. Tansiyonun düşürülmesi noktasında atmayı planladığınız adım? 

Siz hangi mesajı aldınız. Ben Başbakan olarak, vatandaş olarak bu olayla ilgili olarak saf temiz insanları ayırırsak aşırı uçların organize ettiği eyleme katılma durumunda olanlar var. Olay Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkı'nda ağaçların kaldırılması söz konusu değildir.

Burada İBB bir yaya kaldırımı genişletme çalışmasında 10 ağacı kesmiyor 10 ağacı söküyor. O ağaçlar da Çağlayan'a dikiliyor. Bizim Gezi Parkı ile ilgili hedefimiz ne? Orada ne yapılacağını açıkladık. Burada böyle adımın atılması organize adımdır. Buraya aklı selim sahibi milletimin bu oyuna gelmemesi gerekir. Bu olan oyunların arkasında CHP zihniyeti var. İç ve dış bağlantısı olan aşırı uçların organizasyonu.

AĞAÇ BU İŞİN FİTİLİNİ ATEŞLEME OLAYIDIR

Gezi Parkı olayındaki ağaç meselesi bu işin fitiline ateşleme olayıdır. Daha sonraki gelişmeler CHP'nin bu işin içinde aktif şekilde rol alması şeklinde. Kadıköy'de miting yapacağım diyor belli saatten sonra mitingi Taksim'e kaydırıyor. Taksim'e geliyor konuşma yapacak ama arama yaptığı pozisyonu bulamayınca konuşma yapmadan geri dönüyor. Bu olayların içinde CHP'nin rolü vardır. Aşırı uçlarla dayanışması vardır.

Hukuk içinde miting mi yapacak buna hakkı var. Miting yapılacak alan bellidir. Toplantı gösteri ve yürüyüşü yasalar içinde bu da vardır. Kim olursa olsun onlarında güvenliğini sağlamaya mecburuz. Ama bunları yaparken hak ve özgürlüklere saldırı varsa bu ne olacak? Araçlar yakıldı. Allah'tan ölen olmadı. Bu araçların sahibi vatandaşımın. Bunların bedelini kim ödüyor?

ONLARIN GEZİ PARKI İLE NE İLGİLİ VAR

Ankara'nın, İzmir'in İstanbul Gezi Parkı ile ne alakası var.  Olay aslında sandıkta Ak Parti'yi malup edemeyenler bu yollarda bırakabilir miyiz diyorlar. Süreç yakın. 10 ay sonra sandık geliyor. Bu sandıkta gereken cevabı milletim verecek. Biz anti demokratik uygulama yapıyorsak milletim al aşağı eder. Şuan şiddetle bir şeyler elde etmeye çalışanlar var. Bunların hepsi aşılır, geçilir. Bunlar bizim ülkemizde ilk değil. Biz milletimize olan hizmet aşkımızı devam ettireceğiz. Türkiye'nin büyümesi birilerini rahatsız ediyor.Biz milletimizi seviyoruz. Beraberce bu işi sürdüreceğiz. 

BUNLAR ZAVALLI ACİZ

Birileri çıkıyor bu tür zamanlarda Başbakan yurt dışına gidiyor. Bunlar zavallı aciz. Bunlar aylar öncesinde planlanmıştır.

Bize itidal tavsiye edenler önce kendileri bu çizgiye gelsinler. Benim 160 yakın polisim yaralanmıştır. Sivil vatandaşın içinde de 60 yaralı vardır. İstanbul'da Başbakanlık ofisimiz taşlanmıştır. Bunları yapanlar belli. Birileri polis çekilsin diyor. Polis ofisi korumayacak mı? Sonra bu aşırı uçlar Başbakanlık ofisini işgal etsinler öyle mi. Biz dik dururuz dikleşmeyiz. Bu ülkede çok şey oldu. Astılar zehirlediler ama birilerinin de tespit ettiği gibi bu ülkenin imkanlarını sahipleneceğiz ve geleceğe yürüyeceğiz.

TENCERE TAVALI EYLEM

Tencere tava hep aynı hava. Bunlar eski alışkanlıklar. 

TÜRK BAHARI

Bu haberlerin afaki olduğunu bu haberlerin Türkiye'yi tanımayanlar tarafından yapıldığını görüyorum. Arap Baharı olduğu ülkelerde  çok partili sistem gibi hak var mıydı? Bunlar maalesef bu ülkeleri tanımıyorlar. Mısır'da yıllardır güdümlü sandığa gitmişlerdir. 

Türkiye'de parlementer demokrasi oturmuştur. Türkiye'de Türk Baharı'ndan bahsedenler doğru biz bahar mevsimini yaşıyoruz. Onlar baharı kışa döndürmeye çalışıyor ama buna kavuşamayacaklar.

REKLAM İPTAL EDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM

Rezervasyon iptalini doğru bulmuyorum. Yerli yabancı şirketler bu olaylardan dolayı yapıyorlarsa bunun bedelini ağır öderler. Bunu hükümetimize yönelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmelerine ideolojik ambargo olarak görüp, gerekli adımı atarız. Bu ülkeyi onlar değil, biz yönetiyoruz. Böyle bir tavıra girmeleri yanlıştır, biz buna müsaade etmeyiz. Bu 3-5 günlük bir adımdır, düzelir diye düşünüyorum.

BORSANIN BU OLAYLARLAR İLGİLİ YOK

Borsa iner çıkar. Biz göreve geldiğimizde borsa 11 bindi. 90  binin üzerine çıktı. Sürecin bütününü okuyun. Bu genel düşüş olabilir. Bunları yaşanan olaylarla ilintili hale getirmeyelim.