BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

Define için korkunç işkence

Bursa’da, "define buldum" şakası kötü bitti. Arkadaşları tarafından altın bulduğu zannedilerek kaçırılan, alıkonulan, gasp ve işkence yapı...

Abone ol

Bursa’da, "define buldum" şakası kötü bitti. Arkadaşları tarafından altın bulduğu zannedilerek kaçırılan, alıkonulan, gasp ve işkence yapılan boyacı, iki gün sonra kaçarak jandarmaya sığındı. Operasyonda, 5 kişi gözaltına alındı
İddiaya göre, Orhangazili Dursun B. (52), bir süredir Yalova’nın Armutlu ilçesine bağlı Fıstıklı köyünde bir otelin boya tadilat işlerini yapıyordu. Dursun B. bir arkadaşının kendisini arayıp, "Nerelerdesin define mi buldun yoksun" sorusuna, "Evet define buldum, o yüzden Fıstıklı’da boya yapıyorum" diyerek cevap verdi. Dursun B.’nin altın bulduğunu zanneden şahıs ise, beraberine 5 kişiyi daha alarak Fıstıklı’ya gitti. Çalıştığı otelde sezon açılmadığı için kimsenin olmamasından faydalanan şahısların, Dursun B.’yi bir odaya kapatıp altınları ya da parayı vermesini istediği, Dursun B.’nin altın bulmadığını söylemesi üzerine, şahıslar tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

ÇOCUKLARIYLA TEHDİT ETMİŞLER
Şahısların uyumalarından faydalanarak, ikinci kattan atlayıp kaçmayı başaran Dursun B., Armutlu Jandarma ekipleri ile birlikte İznik Gölü Orhangazi sahilindeki olay yerine gelerek yaşadıklarını anlattı. Şahısların ısrarla kendisinden altın ya da para istediklerini söyleyen Dursun B., altın bulmadığını söylemesi üzerine dayak yediğini ve işkence görüp çocuklarını kaçırmakla tehdit edildiğini ifade etti. Şahısların otel basıp kendisini alıkoyduklarını anlatan Dursun B., "Beni otelde dövdüler. Sonra İznik Gölü kıyısına getirdiler. Burada bir konteyner içine sokup yine dövdüler. Çorbacıya gittik, masanın altından bıçak dayayıp konuşmamı engellediler. Çorbacıda araç değiştirip Gemlik sahiline götürdüler. Onlar çay içerken bıçaklı birisi araçta benimle kaldı. Daha sonra da altınları sakladığımı iddia ettikleri bir arkadaşımı bulmak için Gürsu’ya götürdüler. Sonra yeniden otele getirdiler. Çocuklarımı dağa kaldırdıklarını söylediler. Keser sapı ile dövüp bacaklarımdan elektrik vererek, bayılttılar. Otelden yiyecek içecek alıp bir şeyler yediler. Bu sırada bütün anahtarları alıp, otelin giriş kapısı ve bulunduğumuz odanın kapısını kilitlediler. Onlar uyuyunca anahtarların arasından odanın anahtarını alıp yavaşça kapıyı açtım, ikinci katın balkonundan atlayıp arka tarafta bir barakada saklandım. Şahıslar kaçtığımı fark edip beni bulamayınca otelden kaçtılar. Ben de jandarmaya haber verdim. Çocuklarımı kaçırdıklarını da söyledim" dedi.

EVİNE GELMİŞLER
Dursun B.’nin oğlu Murat B. ise, sabah saat 06.30 sıralarında tanımadığı bir kişinin kendisini arayıp görüşmek istediğini söyledi. Telefondaki kişiyi önce bir iş arkadaşına benzettiğini belirten Murat B., "Beni arayan numarayı geri arayıp kim olduğunu sordum. Benimle, kardeşim hakkında konuşmak istediklerini söylediler. Beyaz bir otomobille evin önüne geldiler. Kardeşim Emrah’ın yeğenine asıldığını söyleyip akşamüstü yeniden gelip konuşacaklarını anlattılar. Babam ellerinden kurtulup jandarmaya haber verince, polisler eve gelip bizi sormuş. Babamın telefonunu aradım. Şahıslar aldıkları için saatlerce cevap verilmedi, daha sonra da kapandı. Beni arayan numarayı yeniden arayıp babamı neden dövdüklerini sorduğumda paniğe kapılıp, bizim bir alakamız yok dediler" diye konuştu.
Alıkonulup gasp edildiğini ve işkence gördüğünü ileri süren Dursun B., Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra 28 gün rapor aldı. Kaçarken balkondan atladığında ayak bileği çatlayan Dursun B.’nin, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ve morluklar tespit edildi.
Dursun B.’yi telefonla arayan arkadaşı N.D., Orhangazi’de gözaltına alınıp Armutlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülürken; olayla ilgili aranan şahıslardan H.T. de Orhangazi’de gözaltına alındı. E.K. (39) ve O.T. ise, akşam geç saatlerde Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim oldu. Olaya karışanlardan olduğu iddia edilen İ.A. da, iki gün sonra İzmit’te güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.
Şahıslardan H.T., O.T. ve E.K., Armutlu Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gece sağlık kontrolü yapılmak üzere Orhangazi Devlet Hastanesi’ne getirildi. Kontrol sırasında üzerinde bıçak olduğu belirlenen E.K., hastane çıkışında Dursun B.’nin yakınlarıyla tartıştı. Polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle, olaylar büyümeden önlendi. Hastaneden götürülen zanlılar, Armutlu Jandarma Komutanlığı’nda gözaltında tutuluyor.