BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  DÜNYA

Trabzonspor’da sular durulmuyor

Trabzonspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre sonrası göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üst üste gelen krizler...

Abone ol

Trabzonspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Kongre sonrası göreve gelen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üst üste gelen krizlerle boğuşuyor.
25-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Trabzonspor Olağanüstü Kongresi sonrası delegeler tarafından göreve getirilen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üst üste gelen krizlere çözüm bulmaya çalışıyor. Göreve geldikleri ilk günde, teknik direktör Tolunay Kafkas’ın görevde olmasına rağmen, kendisiyle görüşmeyip yeni teknik direktörün Mustafa Reşit Akçay olarak kamuoyuna sunulması, hem görevden alındığını medyadan duyan teknik direktör Tolunay Kafkas’ı hem de Mustafa Reşit Akçay’ı sıkıntıya soktu. Akçay, Çiçeği burnundaki teknik direktör, Tolunay Kafkas ile yollarını henüz ayrılmamasından ötürü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki ofisinde çalışma imkanı bulamıyor. Teknik direktörlük koltuğuna oturmak için Tolunay Kafkas’ın sözleşmesinin feshi edilmesini bekleyen Mustafa Reşit Akçay, etik olmadığı için çalışmak için tesislere gitmek yerine başka bir ofisten yeni sezon planlaması yapıyor.

YÖNETİM KRİZİ
Trabzonspor’da yaşanan teknik direktör krizinin ardından yönetim kurulu da kendi içinde kriz yaşadı. Kendilerine verilen göreve beğenmedikleri için yönetim kurulunda kriz çıkardıkları iddia edilen Osman İlyas ve Dr. İrfan Çoşkun’un istifa etmeleri istendi. Ancak adı geçen iki yönetici istifa etmeyeceklerini ve görevlerinin başında olduklarını beyan etmelerine rağman yönetim kurulunu oluşturan çoğunluk iki ismin istifasını bekliyor. Bu konuda net bir gelişme yaşanmaması üzerine yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde nasıl bir şekil alacağı ise merakla beklenmeye başlandı.

FATİH TEKKE KRİZİ
Teknik Direktör ve Yönetim Kurulu krizlerinin ardından asıl kriz ise Sportif Direktörlük’te yaşandı. Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçim öncesi açıkladığı "Sportif Direktörüm Fatih Tekke’dir’ açıklaması taraftarları heyecanlandırmıştı. Seçim sonrası göreve gelen Hacıosmanoğlu, Fatih Tekke’yi bu göreve getirdiğini açıklamış ancak iki taraf imza atmamıştı. Ancak aradan geçen zamanda Hacıosmanoğlu yönetimi ile Fatih Tekke arasında fikir ayrılığı yaşandı. Transferler ve görev alanı konusunda yaşanan fikir ayrılıkları iki tarafı imza aşamasına getirmeden ayırmak zorunda kaldı. Yaşanan bu gelişmeler üzerine bordo-mavili yönetim Trabzonspokr eski sportif direktörü ve yardımcı antrenörü Ünal Karaman’a yönelmek zorunda kaldı. Karaman’ın önümüzdeki günlerde Trabzon’a gelerek yönetim ile masaya oturacağı öğrenildi.

YENİ BİR KRİZ ÇIKAR MI?
Trabzonspor’da yaşanan üst üste krizlerin ardından akıllara yeni bir kriz çıkarmı sorusu geliyor. Göreve gelirken her alan da devrim yapacaklarını idda eden başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu hayata geçirmeye planladıkların uygulamaların yeni krizlere meydan verip vermeyeceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Kamuoyu tarafından bilindiği gibi yönetim kurulu alt yapıdan-üst yapıya kadar bir çok alanda değişikliğe gitmeyi planlıyor.
(İHA)