BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kanalizasyon çalışmasından tarihi eser çıktı

Adana’da, tıkanan kanalizasyonu açmak için yapılan kazı çalışmasında, Osmanlı dönemine ait tarihi bir mezar taşı bulundu. <br/>Merkez Yüreği...

Abone ol

Adana’da, tıkanan kanalizasyonu açmak için yapılan kazı çalışmasında, Osmanlı dönemine ait tarihi bir mezar taşı bulundu.
Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde, kanalizasyon tıkandığı için vatandaşlar, ASKİ’yi arayarak haber verdi. ASKİ görevlileri mahalleye gelerek çalışma yaptıktan sonra, kazı yapılarak yeni boruların döşenip, tıkanıklığın önlenmesine karar verdi. Görevliler kepçe ile kanalizasyonun üzerini açıp çalışmaya başlarken, kepçenin kazı yaptığı sırada üzerinde Arapça yazılar olduğu sanılan bir taş görüldü. Taş, zarar vermeden kanalizasyon kuyusundan çıkartılırken; vatandaşlar tarihi bir mezar taşı olduğunu düşünerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis inceleme yaptıktan sonra, durumu Adana Müze Müdürlüğü’ne bildirdi. Müzeye götürülen tarihi mezar taşı incelendiğinde, taşın Osmanlı Devleti dönemine ait bir mezar taşı olduğu belirlendi. Ayrıca mezar taşının üzerindeki taç figüründen de, mezar taşının bir kadına ait olduğunu gösterdiği bildirildi.
Olayın görgü tanığı İlker Murat Mumoğullarında, kazı yapılan yerin Osmanlı döneminde mezarlık olduğunu söyleyerek, "Burada kazı yapılsa daha çok mezar taşı çıkar. Çünkü dedelerimiz bize, buranın Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce mezarlık olduğunu söylüyordu" dedi.