BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı'na zor sorular!

Taksim Gezi Parkı'nda başlayıp üm ülkeye yayılan eylemler bu sabaha kadar devam etti.

Abone ol

İNTERNETHABER- Yurt genelindeki eylemlerde aşırı güç kullanan polis hem iktidar hem de muhalefet tarafından oldukça büyük eleştiriler aldı.

CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanlığı'na bir soru önergesi vererek eylemlerin "bilançosunu" sordu.

İşte o sorular:

1.Marjinal gruplar diye tanımladığınız gruplar hangileridir? “Marjinal Gruplara” karşı neden önceden önlem alınmamıştır?

2.Biber gazı kullanımından ve yakın fiziksel müdahale sonucu tüm yurtta yaralanan vatandaşlarımızın sayısı nedir? Yaşanan olaylar sonucu ölen vatandaşlarımız var mıdır? Varsa kaç kişi hayatını kaybetmiştir?

3.Yaşanan olaylar sonucu tüm yurtta yaralanan kaç güvenlik görevlisi vardır?

4.Ülke genelinde yaşanan müdahalenin sorumluları hakkında soruşturma açılmış mıdır?

5.Ülke genelinde kaç kişi hangi gerekçelerle gözaltına alınmıştır?

6.Gösteri ve yürüyüşlerde demokratik taleplerini ortaya koyan vatandaşlarımız polis kameraları tarafından tespit edildikten sonra baskı ve yıldırma politikalarına maruz bırakılmakta mıdır?

7.Kolluk güçlerinin görev ve yetkileri kapsamında vatandaşa tuzak kurma yetkisi var mıdır?

8.Yaşanan olaylar sırasında polisin vatandaşlara müdahale edebilmek için tuzak kurarak daha sonra orantısız güç kullanması talimatı kim tarafından verilmiştir?

9.Gösteri ve yürüyüşlere katılan vatandaşlarımızın polis kameraları tarafından görüntülendikten sonra fişlendiği iddiaları doğru mudur?

10.Olaylarda kaç polis görev yaptı? Eylemci başına kaç polis düştü? Polislere olaylardaki görevlerinden dolayı ek ödenek, tazminat vs. verildi mi?

11.Tüm bu olaylar sonucunda ülke genelinde meydana gelen maddi hasar ne kadardır?