BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  DÜNYA

Balon kazasında yaralanan turistler hastanede rehin tutuldu

Nevşehir’de 3 turistin öldüğü balon kazası sonrasında 13 kişinin tedavi gördüğü hastanede rehin tutulduğu ve hastanenin tedavi için 1.2 mily...

Abone ol

Nevşehir’de 3 turistin öldüğü balon kazası sonrasında 13 kişinin tedavi gördüğü hastanede rehin tutulduğu ve hastanenin tedavi için 1.2 milyonluk masraf çıkardığı iddialarına hastane yönetiminden yalanlama geldi.
Balon kazası sonrasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Brezilya ve İspanya uyruklu 13 hastanın kaldırıldığı özel hastanenin başhekimi Dr. Uluç Haşimoğlu yaptığı yazılı açıklamada, kaza sonrasında hastanelerine ambulanslar ile 13 hastanın getirildiğini ve bunlardan 1’nin kazanın ertesi günü diğer ikisinin ise 1 Haziran 2013 tarihinde taburcu edildiğini söyledi. Kalan 10 hastanın 7’si için ilgili sigorta şirketlerine ve konsolosluklara hastaların stabil olduğu ve ülkelerine gerekli sağlık koşulları sağlanmak suretiyle transfer edilebilecekleri bilgisinin verildiğini kaydeden Haşimoğlu, kalan 3 hastanın ise transfer tarihlerinin sağlık durumları uygun olunca belli olacağını vurguladı.
Bu güne kadar yaralı turistlerin hastane masrafları ile ilgili turistlerin sigorta şirketleriyle görüşmeler yürütüldüğünü ve turistlerden hiçbir ücret alınmadığını söyleyen Haşimoğlu, “Bazı basın organlarında hastanemizde yatmakta olan hastalar ile ilgili rehin tutuldukları ve fatura tutarları konusunda aslı olmayan haberler yayınlaşmıştır. Bu yalan haberin bize sorulmadan yayınlanması bizleri oldukça üzmüştür. Hastaların kesinlikle rehin tutulmaları söz konusu değildir. Ayrıca fatura tutarları da halen sigorta şirketleri ile görüşülmekte olduğundan net belli olmamakla birlikte kesinlikle haberde belirtildiği gibi değildir. Sigorta şirketleriyle yapılan mutabakat sonunda belli olacaktır” dedi.