BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’a gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunuyor.<br/>Erdoğan’ın konuşmasından satır başlar...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas’a gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
"Fas, Cezayir ve Tunus’u kapsayan bir gezimiz var. Bu ziyaretlerde dostluk grubu başkanları ve işadamları eşlik edecektir. Dostluk ve kardeşlerimiz ile olan bağlantımız ve Fas ile ilişkimiz 16. yüzyıla dayanmaktadır. Fas ile ilişkilerimizi daha üst seviyeye taşımayı istiyoruz. Bölgesel konuları da ele alma fırsatımız olacak. Fas’tan sonra Cezayir’e geçeceğiz. Cezayir ile aramızda kardeşlik ve dostluk bağları var. Bu bağlamda ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz."

GEZİ PARKI
"Sosyal medyadan aldıkları bilgilerle oraya katılanları ayırırsak olay bir Gezi Parkı olayı değildir. Ağaçların tamamiyle kaldırılması diye bir şey söz konusu değildir. 10 ağacı kesmiyorlar, 10 ağacı söküyorlar bu arada 2 tane ağaç hırpalanmış. Olay bu. Şu anda Taksim’de yayalaştırma çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarla ilgili her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Buraya aklı selim sahibi benim vatandaşımın bu oyuna gelmemesi lazım. Bu arada yapılacak olan Topçu Kışlası olayıdır. Selimiye Kışlası’nın muadili olarak burası yapılmasıdır. CHP zihniyeti döneminde burası kaldırılarak yerine Taksim Stadı yapılmıştır. Şu anda yaşanan olayların arkasında CHP zihniyeti var."
(İHA)