BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  POLİTİKA

En radikal çizikler Erdoğandan

AK Parti'den aday olan ünlüler de çizik yedi. Gülen'in kuzeni ile bir çok ünlü isim listeye giremedi... İşte o isimler;

Abone ol

Erdoğan, başvuru parasını ödeyen ve aday adayı olan gazeteci Nazlı Ilıcak’ı  listeye almadı. Milli Görüşçülere de kapılar kapatıldı. Mehmet Elkatmış gibi sembol isimler aday gösterilmedi.

ÜNLÜLER ALINMADI

Sadece Nazlı Ilıcak değil... Bir çok ünlü isimde listede yer almadı. Sunucu İkbal Gürpınar, Fethullah Gülen’in kuzeni Kazım Avcı, Yıldırım Akbulut’un damadı Tanju Yazgan Arıkan, Birleşik Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Aziz Yılmaz, Ermeni aday Verkin Arıoba, Sanatçı Özhan Eren, AKP’ye araştırma yapan Denge’nin sahibi Hasan Basri Yıldız listelerde yer bulamadı.

‘Emine Hanım’ kriteri uygulandı

AK Parti’de özel hayatları ile gündeme gelen ve adaylık sürecinde “Emine Erdoğan kriteri” olarak adlandırılan kriter uygulandı. Özel yaşamı ile gündeme gelen Halil Ürün, Aydın Dumanoğlu, Feyzi Berdibek, Sabri Varan listeye giremedi.

Muhalifler de liste dışı

AKP’de parti içi muhalefet olarak bilinen isimler liste dışına atıldı. Eşi DP’den aday olan Dışişleri Komisyon Başkanı Mehmet Dülger, 58. hükümette Başbakan Yardımcısı olan Ertuğrul Yalçınbayır, Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Cumhurbaşkanı adayı Ersönmez Yarbay ve Eyüp Sanay çizik yedi.

Rize de nasibini aldı

Başbakan, memleketindeki 3 milletvekilini de listeye almayarak sürpriz yaptı. Rize birinci sıraya, MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu’nu yerleştirdi. Petrol kaçakçılığı ile gündeme gelen Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez’in, AK Parti’den aday gösterilmesi dikkat çekti. //