BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kredi kartınızı 2 gün kullanmayın

Bankaların, kredi kartlarından hukuksuz ve haksız olarak alınan komisyonları ve yıllık hesap işletim ücreti protesto edilecek.

Abone ol

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun (TÜDEF), başlattığı ''Borçsuz 2 gün, dertsiz 2 gün'' boykotunu yürekten desteklediklerini söyledi.

Karagöz, düzenlediği basın toplantısında, üst kuruluşları olan TÜDEF'in 21-22 Haziran tarihlerinde kredi kartı ile alışveriş yapmamaları konusunda tüketicilere çağrıda bulunduğunu hatırlattı.

Seçim ortamına girilen dönemde siyasi partilerin oy, milletvekili adaylarının vekil olma derdine düştüğünü ifade eden Karagöz, oy istenilecek tüketicilerin dertlerinin ise tamamen unutulduğunu savundu.

Bankaların, kredi kartlarından hukuksuz ve haksız olarak yıllık kart ücreti, nakit çekim ücreti ve hesap işletim ücreti almaya devam ettiklerini belirten Karagöz, kredi kartlarına uygulanan yüksek faizi, haksız olarak alınan yıllık kart ücretini, haraç alır gibi nakit çekimlerde alınan komisyonları ve yıllık hesap işletim ücretini protesto ettiklerini söyledi.