BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekliye komik promosyon farkı

SGK’nın ısrarına rağmen, özel bankalar emekli maaşları karşılığında promosyon ödenmesine sıcak bakmadı.

Abone ol

SGK’nın ısrarına rağmen, özel bankalar emekli maaşları karşılığında promosyon ödenmesine sıcak bakmadı.

Star'ın haberine göre, sadece kamu bankaları, emekliye aylık 2 lira ile 3 lira arasında promosyon öngördü.

Kamuoyunda 13. maaş olarak bilinen ve milyonlarca emeklinin merakla beklediği ‘promosyon’ çalışmasından sevindirici bir haber çıkmadı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nın tüm çabalarına rağmen, bankalar emekli maaş ödemeleri karşılığında promosyon ödemesi yapmaya yanaşmıyor. Şu ana kadar kamu bankaları dışında promosyon için bir teklif sunulmadı. SGK, kamu bankaları dışındaki bankaları da emekli maaşları karşılığında promosyon vermeleri için ikna etmeye çalışıyor.

25-30 LİRA ÖNERİLMİŞTİ

Emekli maaşları için, kamu bankaları dışında teklif veren banka olmazsa, kamu bankalarının vereceği teklif geçerli olacak. Kamu bankaları, emekli maaşlarının tutarlarına endeksli olarak, emeklilere yıllık 25-30 lira arasında promosyon vermeyi önermişti.

Bu durumda, emeklilere aylık 2 lira ile 3 lira arasında bir promosyon ödenmesi söz konusu olacak. Söz konusu tutarların da, emekliler tarafından tepkiyle karşılanmasından endişe ediliyor. SGK, tutarı 4-5 lira seviyesine çekmeye çalışıyor. Öte yandan, SGK’nın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de emekli maaşları karşılığından yapılmış tek bir anlaşma bulunuyor.

Söz konusu onlaşma çerçevesinde banka, emeklilerle iki yıl için 100 lira vermeyi kabul etti. Bu da, emeklilerin aylık yaklaşık 4 liralık bir promosyon almalarını sağladı.