BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.410,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de bir evetçi başkan daha

CHP'de Eşref Erdem krizinin ardından bir belde belediye başkanı da referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi CHP'li bir belde belediye başkanı referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.

Konya'nın Doğanhisar ilçesine bağlı Konakkale Belde Belediye Başkanı Mehmet Çöğür, partisinin aksine 12 Eylül'de yapılacak Anayasa oylamasında oyunun 'evet' olacağını açıkladı.

Çöğür, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Beyşehir anıt alanında düzenlediği açık hava mitingi öncesinde Beyşehir'de üzerinde 'evet' yazılı bir şapkayı giyerek yaptığı açıklamada, ülke menfaatlerinin kişisel ve parti menfaatlerinin önünde tutulması gerektiğinden dolayı yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağını söyledi.

Çöğür, "Ülkemin kaosa sürüklenmemesi için CHP Konakkale Belde Belediye Başkanı olarak Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanacağımı kamuoyuna bildiririm" diye yaptığı açıklamasında, bunun gerekçesinin sorulması üzerine, "Ülke menfaatleridir" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki süreçte parti değişikliğinin gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili yöneltilen başka bir soruya, "Gereğini yapacağız" diye cevap veren Çöğür, parti liderinin Beyşehir'e geldiği saatlerde bu açıklamayı yapmasının özel bir nedeni olup olmadığına ilişkin soruyu ise, "Özel bir nedeni yoktur. Önce dediğim gibi ülke menfaatleri benim için önemlidir" dedi.

Çöğür, "1982 Anayasası dayatma bir Anayasa idi. Ben bu Anayasa'yı yaşadım. Dilerim çocuklarımız yaşamaz. Daha fazla özgürlük için evet diyorum. Ve hepimizin evet demesi gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.