BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek'ten jet açıklama

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, sitemizde kendisiyle ilgili çıkan bir habere açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL) CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, bugün sitemizde çıkan bir haberle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Şimşek, "Haberde ifade edildiği gibi ne şok oldum ne dondum kaldım ne de buz kestim" dedi.

GELECEĞİ PARLATMAK İÇİN GEÇMİŞE SÖVMEYİZ!

CHP'de yeni bir dönem başladığını anlatan Berhan Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz geleceği parlatmak için geçmişe laf eden anlayışa sahip değiliz. CHP'de sayın Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan oldu. Ben MYK üyesiydim. Parti bize görev verdi ve İstanbul için kolları sıvadık"

CHP LABARATUVARINDAN GELİYORUM!

2007 seçimlerinde CHP listesinde 13. sırada olduğunu hatırlatan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek,"13. sırada olmama rağmen liste birincisi gibi çalıştım. Biz CHP labaratuvarından geliyoruz. 1978 Gençlik Kolları'ndan geliyorum. Mazbata için siyaset yapan biri değilim." diye konuştu.

İSTANBUL'U AYAĞA KALDIRMAK GÖREVİMİZ

Hedeflerinin CHP'yi İstanbul'da birinci yapmak olduğunu söyleyen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz bu partiyi İstanbul'da birinci sıraya oturtmak. Göreve geldiğimde çok dinamik bir yapı ben almadım. Burayı dinamik bir yapıya kavuşturmaya çalışıyoruz, örgütü ayağa kaldırdık. Kadın Kolları 3,5 yıldır genel başkanlığı boştu.

İBB'DE YENİ BİR TASARRUFA GİDİLECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeni bir dinamizmi hedeflediklerini belirten CHP İl Başkanı Berhan Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü: İBB Şehir Meclisi'yle ilgili tasarrufta bulunduğum doğru. Meclis açılmadan 10 gün önce arkadaşlarla çalıştım. Grup Başkanvekili grubu temsil eder İstanbul İl Başkanlığını temsil eder. Benim için buradaki bütün arkadaşlarımın hepsi değerlidir. Bazı arkadaşlarımla önümüzdeki dönemde çok yoğun mesai harcayacağım.

GECİKMENİN SEBEBİ TRAFİK KAZASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısıyla ilgili olarak geciktiği yönde eleştiriler konusuna açıklık getiren Şimşek, sözkonusu rötarın trafik kazasından kaynaklandığını söyledi: Bugün rahmetli Aytekin Kotil'in ölüm yıldönümü. Yolda kaza vardı. 1 saat geç kaldım.

ARKADAŞLARIMLA İSTİŞARE YAPTIM

İBB Meclis toplantısına girmeden önce partili ve belediye başkanı arkadaşlarla 10 dakika kısa bir istişare yaptığını anlatan Şimşek devamla şunları söyledi: Daha önce tanımadığım ve ismini bilmediğim bir partili üye arkadaş, "Bizi 1,5 saat beklettiniz" diye tepkisini ortaya koydu. Ben de kendisine gecikmede herhangi bir kastın olmadığını söyledim.

İSTİFA EDECEĞİ GÜNE KADAR BEKLEYECEĞİZ

CHP İstanbul Büyükşehir Grup Başkan vekili Atalay Oğul'un istifa etmesini beklediğini söyleyen Şimşek sözlerini şöyle tamamladı: Kendisine "istifa ederseniz seçimi yaptırırım" diye dedim. O da demokratik hakkını kullanarak istifa etmedi. Ben kendisiyle çalışmak istemediğimi söyledim. İstifa edeceği güne kadar bekleyeceğimi ifade ettim.

GENEL SEKRETERİN DAHLİ YOK

Önder Sav'ın adını söylüyorlar, sayın genel sekreter bu işlerin dahli içinde olmaz. Böyle bir şey yoktur. Birileri durumdan kendilerine vazife çıkarmak istiyorlar. Belediye sadece imar komisyonundan ibaret değil. Belediyenin 25 tane kuruluşu var. Bunlardan sadece 2 tanesi denetlenebiliyor. Onlar da İSKİ ve İETT. Belediye meclis üyeleri bunlarla ilgilenmeli. Benim amacım CHP'ye yakışır bir grup başkanlığı yapmaktır.