BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.432,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Şimşek'in salonda buz kestiği an

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın talimatı üzerine harekete geçen Berhan Şimşek şoka uğradı!..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM / CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın "İstanbul Operasyonu" başarısız oldu. Sav, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Atalay Oğul'un yerine Gökan Zeybek'in getirilmesini istedi. CHP'li Meclis Üyesi 110 kişi buna karşı çıkınca, Berhan Şimşek toplantıyı terk etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, 112 üyesi bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu Başkan Vekili Atalay Oğul'un görevi bırakmasını isteyince CHP karıştı. Oğul'un göreve seçimle geldiğini söyleyen meclis üyeleri Şimşek'in isteğine karşı çıktı.

Tartışmanın kulislerde büyümesi üzerine Berhan Şimşek, meclis üyelerini toplantıya çağırdı. Pazar günü ise, yakın çevresine "Gökan Zeybek'i grup başkanvekili olarak ilan edeceğim. Önder Bey'in (Sav) de bilgisi var. Kimse itiraz edemez" dedi.

Bunun üzerine, Şimşek ile Sav'ın adayı olan Gökan Zeybek, kendi grup yönetimini oluşturmak üzere harekete geçti. Zeybek, birçok meclis üyesine "Seninle çalışmak istiyorum" dedi. Ancak pazartesi günü yapılan toplantıda beklenen olmadı. Şimşek'in toplantıya 1.5 saat geç gelmesi, tansiyonu daha da yükseltti.

Berhan Şimşek, İBB'de yapılan grup toplantısına girdiğinde, Meclis Üyesi Özgen Nama söz alarak "Sayın Başkan sizi kınıyorum. Bir buçuk saattir bizi bekletiyor, aşağıda belediye başkanlarıyla çay - simit keyfi yapıyorsunuz" dedi.

"İSTANBUL DARMADAĞINDI"

Neye uğradığını şaşıran Berhan Şimşek, üyelerin tepkisi üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Şimşek, eski İl Başkanı Gürsel Tekin'i isim vermeden eleştirdiği konuşmasında, "Ben yönetimi devraldım. İstanbul darmadığındı. Şimdi toparladım ve şaha kaldırdım" ifadesini kullandı. Bunun üzerine bazı üyeler "Haksızlık yapmayın" tepkisini gösterdi.

"AKP'Yİ YERLE BİR EDEYİM"

Şimşek sözlerine şöyle devam etti: "İBB'nin 25 tane şirketi var. Bu şirketlere karşı hiçbir şey yapılmamış. Bana destek verin, Grup Başkanvekili atayayım. AKP'yi yerle bir edeyim. Bu şirketlere karşı savaş açmak istiyorum."

"BAŞKANVEKİLİ SEÇİMLE GELİR"

Şimşek'in bu sözlerine ilk tepki aynı zamanda İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Hasan Uzunyayla'dan geldi. Uzunyayla, İl Başkanı Berhan Şimşek'in üslubunu eleştirdi. Yeniden söz alan Özgen Nama ise, "Sayın Başkan, tüzük size grup başkan vekili atama yetkisi vermiyor. Tüzüğün 97. maddesine bakarsanız, bunu görürsünüz. Grup Başkan vekili seçimle işbaşına gelir" dedi.

REFERANDUM ÖNCESİ YANLIŞ İŞLER

112 üyenin 110'u Özgen Nama'nın sözlerini desteklediklerini açıklayınca, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek önündeki dosyaları toplayarak salonu terk etti. Şimşek dışarı çıkarken, "Bu gruba bir daha gelmeyeceğim. Seçim de yapmayacağım" dedi. Şimşek'li birlikte toplantıya katılan İstanbul İl Sekreteri Bülent Kerimoğlu ile İl Eğitim Sekreteri Can Özyedierler ise şaşkına uğradı. İkilinin Şimşek'le birlikte salondan ayrılmaması dikkat çekti.

Öte yandan, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları da Şimşek'in tavrını eleştirdi. Kemal kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen üyeler Şimşek'e "Yaptığınız yanlış. Grup yönetimine müdahele edemezsiniz. Seçim dönemi aday çıkarabilirsiniz. Referandum öncesi yanlış işler yapıyorsunuz" tepkisini gösterdi.

GÖREVDEN ALINAN İL KADIN KOLU BAŞKANI ŞİMŞEK'E TEPKİLİ

Bu arada, bir hafta önce görevden alınan CHP İl kadın Kolları Başkanı Oya Tümer de sabah saatlerinde Sarıyer'de yaptığı toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'i sert sözlerle eleştirdi. Görevden alınmasında Berhan Şimşek'in büyük payının olduğunu belirten Tümer, "Emeğimize saygısızlık yapıldı" dedi.