BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emeklilere TOKİ'den suistimal uyarısı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilerle ilgili konut edindirme projelerine ilişkin bazı suistimaller olduğunu belirtti. Turan, emeklilere kritik bir uyarıda daha bulundu.

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 250 lira taksitle emekli vatandaşları ev sahibi yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

Turan, emeklilere uyarıda bulunarak "Vatandaşlarımız, valiliğimizin ve belediyemizin haberi olmadan herhangi bir emekli derneğine müracaat etmesin" dedi. 

Gelen talep doğrultusunda değerlendirmeler ve incelemeler yaptıklarını anlatan Ergün Turan, bunun için Hazine arazisi bulunması ve arazinin imara uygun olması gerektiğini ifade etti.

"EMEKLİ DERNEĞİ ADI ALTINDA YAPILAR KURULUYOR"

TOKİ Başkanı Turan, 30 civarında ilde bu projeyle ilgili görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her şeyin olduğu gibi bu işin suistimalini yapanlar da var. Biz, sayın valilerimizin bilgisi olmadan, valilik dışında gelen hiçbir müracaatı kabul etmiyoruz. Aksi takdirde dışarıda 'emekli derneği' altında birtakım yapılar kuruluyor, insanlardan para topluyorlar. Bizim muhatabımız valilik, çünkü kentle ilgili konuları onlar bilirler. Vatandaşlarımız, valiliğimizin ve belediyemizin haberi olmadan herhangi bir emekli derneğine müracaat etmesin."

Ergün Turan, bu tarz girişimlerde bulunan vatandaşların resmi mercilere başvurarak haklarını aramaları tavsiyesinde de bulundu.