BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  EKONOMİ

Moody's İstanbul'da konferans düzenleyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 4 Kasım'da İstanbul'da "Kredi Riski Konferansı" düzenleyeceğini açıkladı.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'in İletişim Stratejisti Abi Jones, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü de içeren "9.Yıllık Kredi Riski Konferansı"nın 4 Kasım tarihinde İstanbul’da düzenleneceğini bildirildi.

Açıklamada bir gün sürecek konferansa Moody’s’in uluslararası kıdemli ekonomistlerinin katılacağı, konferansta ülke notu, şirketler, bankalar, altyapı projeleri, İslami finans gibi başlıkların ele alınacağı belirtildi.

Jones, “Konferans Türkiye’nin sermaye piyasasındaki gelişmeler, kilit dış finansman, para birimi oynaklığı ve politika zorlukları gibi temalara odaklanacak” ifadesini kullandı.

Jones açıklamasında konferansın basına açık olacağını, fakat soru cevap kısmının basın mensuplarına kapalı gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, 2 Eylül'de AA muhabirine verdiği röportajda Türkiye’ye ilişkin temel senaryonun “Yatırım yapılabilir” notunun korunması yönünde olduğunu söylemişti. 

Moody's en son 7 Ağustos'ta Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü güncellemediğini duyurarak art arda 4 değerlendirme tarihini pas geçmişti. Kuruluşun, 27 Ağustos tarihli raporunda ise "erken genel seçim kararının kredi notu açısından negatif olduğu" belirtilmişti.

Kuruluşun resmi takvimine göre, Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin bir sonraki değerlendirmesini 4 Aralık tarihinde yapması bekleniyor.