BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.438,24
HABER /  GÜNCEL

Anıtkabir törenlerine katılmayan parti lideri kimdi?

Cumhuriyetin 92. yıldönümünde Anıtkabir'de düzenlenen ilk törende MHP lideri Devlet Bahçeli katılmadı.

Abone ol

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun hazır bulunduğu törene Bahçeli ve Demirtaş katılmadı.

Cumhuriyetin 92. yılında Ankara'daki ilk tören Anıtkabir'de yapıldı. Aslanlı Yol'da yürüyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkilileri, siyasi parti liderleri, üst düzey askeri ve sivil erkan Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu.

ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktıktan sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun hemen ardından ise İstiklal Marşı okundu. Erdoğan Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilan ettiği Cumhuriyetimizin 92. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemizde tarihi olayların cereyan ettiği bir dönemde kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizi, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri çerçevesinde ilelebet yaşatmanın azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu, bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Ülkemizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan zatıalinizin bizlere bıraktığı emanet olan Cumhuriyetimizi, doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı sıfatıyla daha da yükseltmek ve muhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 92 yıl sonra bir kez daha ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası için gerektiğinde gözlerini kırpmadan ölüme giden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla yad ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun."

anıtkabir tören

BAHÇELİ YİNE GELMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı temsilcileri, kuvvet komutanları katıldı.

MHP VE HDP'DEN KATILIM OLMADI

Anıtkabir'deki törene MH lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmadı.

Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de yapılan törene de katılmamıştı.

anıtkabir 29 ekim tören

ERDOĞAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'de düzenlenen törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tebrikleri kabul etti.

erdoğan kılıçdaroğlu

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmi geçit töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu tokalaştı.

Saat 10.30'dan itibaren davetlilerle tek tek tokalaşan Erdoğan'a devlet erkanı ve yabancı misyon şeflerinin yanı sıra askeri personeli temsilen her rütbeden asker ile sivil tebriklerini iletti.

SARAY'DA RESEPSİYON

Erdoğan ve diğer üst düzey devlet erkanı saat 11.30 sıralarında Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) Cumhuriyet bayramı törenlerine katıldı.

akm resmi geçit protokol

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bakanlar ve askeri yetkililer katıldı.

TANKSIZ-TOPSUZ RESMİ GEÇİT

AKM'de düzenlenen törende bazı ilkler de yaşandı. Törende askeri bando yerine  Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser verdi. Sivilleştirilen ve sadeleştirilen törende; tank, top, zırhlı araç, savaş uçağı gibi askeri araçlar geçiş yapmadı.

akm resmi geçit tören

Akşam saat 20.00 sıralarında ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 92. yıldönümü resepsiyonu verilecek.