BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekli zammına enflasyon garantisi

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklisine, Merkez Bankası'ndan müjde geldi. Merkez, Haziran'a kadar enflasyonun yükseleceğini açıkladı.

Abone ol

Merkez Bankası'ndan SSK ve Bağ-Kur ine adeta zam müjdesi geldi. Haziran ayına kadar enflasyonun yükselmeye devam etmesini beklediğini açıklayan Merkez Bankası'nın bu öngörüsü, piyasaları üzerken, enflasyon oranında zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzünü güldürdü.

TEMMUZ ZAMMINA YANSIR

Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kere 6 aylık enflasyon oranında zam alan bu emeklilerin, Temmuz'da alacağı zammın gitgide yükseleceği Merkez tarafından adeta garantilenmiş oldu.

2014 yılı bütçe programındaki ilk 6 aylık enflasyon öngörüsüne göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da yüzde 2.36 oranında zam almayı bekliyordu. Ancak Merkez'in açıklamasına göre, enflasyonun gitgide yükselmesi, yüzde 2.36'ları geçmesi öngörülüyor. Son açıklanan verilere göre; Şubat'ta enflasyon yıllık yüzde 7.89'a ulaşarak, Eylül 2013'ten bu yana en yüksek düzeyine çıktı. Enflasyonun hız kesmeyecek olması, zammını enflasyona göre alan ve Bağ-Kur emeklilerini sevindirdi.