BIST 8.725
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.237,45
HABER /  EKONOMİ

Efsane markadan şok Türkiye kararı!

Levi Strauss & Co. (LS&Co.) Çorlu'daki üretim tesislerindeki operasyonlarını durdurduğunu bugün itibariyle açıkladı.

Abone ol

Levi’s ve Dockers markaları ile üretim yapan dünya jean devi Levi Strauss'dan kritik bir açıklama geldi. Şirketten yapılan yazılı açıklamada Çorlu'daki üretim tesislerinin bugün itibari ile kapatıldığı açıklandı. 677 kişi kademeli olarak işten çıkarılacak. Şirket Çorlu'daki fabrikayı 1986'da açmıştı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Levi Strauss & Co. (LS&Co.) Çorlu'daki üretim tesislerindeki operasyonlarını durdurduğunu bugün itibariyle açıkladı. Önümüzdeki 3 ay içerisinde yaklaşık 677 çalışanının görevi, aşamalı olarak sonlandırılacaktır.

Levi Strauss&Co., incelenen süreçte ve gerçekleştirilen analizler sonucunda, kendisine ait olan ve üretim faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu'daki fabrikayı ek kapasitesi olan dış yüklenicilere taşıyarak finansal olarak sürdürülebilir ve esnek bir iş modelini uygulamaya karar vermiştir.

Bu kararın Türkiye'deki ticari operasyonlar ile hiçbir ilgisi yoktur. LS&Co., kendi satış ağına bağlı kaldığı kadar Levi’s® ve Dockers markalarının büyümelerine her zaman destek olan, birlikte yakın çalıştığı perakendeci  toptancı ve bayiilerine de bağlı kalacaktır. En son açılan mağazalar ile birlikte Levi Strauss & Co tüketicinin taleplerine cevap vermek amacıyla doğru yatırım fırsatlarını aramaya da devam edecektir.

LS&Co. şirket değerlerine göre, bu karardan etkilenecek olan bütün çalışanlara adil davranılacak ve çalıştıkları yıla orantılı olarak tüm hakları kendilerine ödenecektir."