BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan Yalçın Akdoğan'a ağır hakaret

PKK yönetcilerinden Sabri Ok, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan için, "Kendini bilmez" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın PKK için "Kandil'de yan gelip yatıyor, Kobani'dekilerle ilgili edebiyat yapıyor" sözlerine ağır bir yanıt verdi.


Sabri Ok, Yalçın Akdoğan'ın kendini bilmez değerlendirmeler yaptığını iddia ederek, "Herhalde bu adamın dünyadan haberi yok. Rojava devrimci güçleri iki yıldır DAİŞ’e karşı savaşıyor" dedi.

KANDİL'DE YAN GELİP YATIYOR, EDEBİYAT YAPIYOR

PKK'nın yeniden Türkiye'ye saldırmaya başlayacağını açıklamasına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye'yi kimsenin tehdit edemeyeceğini belirterek, şöyle demişti:

"Blöf yapıyor demişim de bize göstereceklermiş vesaire. Bu tehditvari şeyler doğru değil. Senin bir şey yapmaya gücün yetiyorsa git IŞİD'e yap, Türkiye'ye ne meydan okuyorsun? Var mı bir gücün kardeşim? Niye Türkiye'den yardım istiyorsun o zaman? Yani uçmayı bilmiyor, çıkmış çatıya konuşup duruyor. Kandil'de yan gelip yatıyor, Kobani'dekilerle ilgili edebiyat yapıyor. Sen orada konuşacağına, git o zaman orada mücadele et. Böyle bir kandırmaca, sahtekarlık olmaz."

TÜRKİYE BİTİNİ BİLE VERMEZ

Fırat Haber Ajansı'na konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok, Yalçın Akdoğan'a yanıt verdi.
Sabri Ok, "Kimse Türkiye'den destek beklemiyor. Sadece bir kanton yöneticisi Türkiye'nin tutumunu netleştirmek için silah verebilir demiştir. Yoksa tüm Rojava Kürtleri de biliyor ki Türkiye silah değil, amiyane deyimle Rojava devrimcilerine bitini bile vermez" dedi. 

Yalçın Akdoğan için, "Dünyadan haberi yok" diyen Sabri Ok, şöyle devam etti:

Kimse onlardan şu destek, bu destek istemiyor. DAİŞ’le ilişkisini kessinler, Rojva Devrimi’ne düşmanlığı bıraksınlar ve gölge etmesinler yeter. Bir de bu zaten haddini aşarak gidip DAİŞ’e karşı savaşsınlar demiş. Herhalde bu adamın dünyadan haberi yok. Rojava devrimci güçleri iki yıldır DAİŞ’e karşı savaşıyor. Daha önce de Türkiye'nin saldırttığı El Nusra Cephesi’ne karşı savaşmıştır. HPG gerillaları da Şengal’de ve Güney Kürdistan'ın her tarafında DAİŞ’e karşı savaşıyorlar.

PKK'YI IŞİD'İN ÖNÜNE SÜRMEK İSTİYOR

Bu nedenle bu tür basit konuşmalar aslında AKP hükümetinin ne kadar sıkıştığını gösteriyor. Yalçın Akdoğan merak etmesin, kendisi Türkiye içindeki DAİŞ’e karşı savaşmıyorsa, gerilla Türkiye içindeki DAİŞ’e karşı da, onun destekçilerine karşı da savaşır. Gerillanın birçok cephede savaşma gücü vardır. Yalçın Akdoğan kurnazlık yapıyor. Zaten AKP hükümeti DAİŞ’le Kürt Özgürlük Hareketi'ni uğraştırıp kendi kültürel soykırımcı tasfiye politikasını sürdürmek istiyor. Bunun için de gerillanın tümünü de haydi aslanım DAİŞ’le savaşa git diye çağrı yapıyor. Egelilerin deyimiyle “haydi akıllım” derler.