BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  MEDYA

Dündar Erdoğan'a kimi örnek gösterdi?

Can Dündar, Başbakan Erdoğan'a bakın kimi örnek gösterdi.

Abone ol

Gazeteci Can Dündar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kaset" tartışmalarında takındığı tavrı eleştirerek, Erdoğan'a eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü örnek gösterdi.

Can Dündar bugünkü yazısında "kaset siyaseti" ve Erdoğan'ın bu konuyu seçim meydanlarında kullanmasını tarihi bir örnekle eleştirdi. "Darbecinin Dili" başlıklı yazısında Menderes'in sevgilisiyle ilgili fotoğraflara İsmet İnönü'nün takındığı tavrı hatırlatan Dündar,   Erdoğan'ı şu sözlerle vurdu:

"Menderes'in Başbakan ve de evli olduğu dönemde bir(kaç) sevgilisi vardı. CHP'ye yakın bir gazetenin foto muhabiri Başbakan'ın sevgilisinin evine girmiş ve Menderes'in ona sevgi sözcükleriyle imzaladığı fotoğrafı görüntülemişti. 'Gayrimeşru aşk', belgeliydi artık. Dönemin 'kaset'i muhalefetin elindeydi. Menderes, durumu öğrenince 'Ahlaksızlık bu... Özel hayata girmek neymiş, göstereceğim onlara' diye gürlemişti. Ama muhalefetteki CHP'nin lideri İsmet İnönü, fotoğraf önüne getirilince 'Ne özeli, kendi eşiyle değil ki' demedi. CHP örgütü, fotoğrafı Anadolu'ya dağıtıp 'Beline hâkim olamayan Başbakan'ı teşhir etmeyi önerdiğinde 'Bu fotoğrafı ortadan kaldırın, bir daha da görmeyeyim' diye tersledi onları. Konu kapandı."

Darbecinin dili

Dündar, Menderes'in yasak aşkının kendisini yıpratılmak için kullanılmasının mimarının ise 27 Mayıs darbesi olduğunu yazdı:

"Peki dosya ne zaman yeniden açıldı? 27 Mayıs'tan sonra... Askerler, devirdikleri Başbakan'ı itibarsızlaştırmak için onu sevgilisiyle vurmayı denediler. 'Bebek Davası' böyle başladı. İddianame arşivimde var. Şöyle başlıyor. 'Sanık Adnan Menderes, Ayhan Aydan'la 1951 yılında tanışarak onunla gayrimeşru hayat sürmeye başlamış, hatta Başbakanlığın resmi arabası ile bir zabıta memurunun himayesinde sık sık evine giderek onu ziyaret etmiş, bu gayrimeşru münasebetlerden 1953 ve 1954 senelerinde iki defa gebe kalan Ayhan Aydan'ın...' Tarihimizin utanç sayfaları..."