BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zorla alıkoyup fuhuşa zorladılar!

Samsun'da 19 yaşındaki D.M.'yi evinde alıkoyup, zorla erkeklere pazarladıkları iddiasıyla biri kadın toplam 6 tutuklu sanık hakim karşısına çıktı.

Abone ol

Samsun'da 19 yaşındaki D.M.'yi evinde alıkoyup, zorla erkeklere pazarladıkları iddiasıyla biri kadın toplam 6 tutuklu sanık hakim karşısına çıktı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, 41 yaşındaki A.A.,adlı kadın sanık "Tek suçum bu kızın dışarda kalmasına gönlümün razı olmaması. Ben sadece ona yardım ettim" dedi. Duruşmaya katılan D.M., "1 ay A.A'ya ait evde kaldım. Bir çok erkek gelip gidiyordu. Beni tehdit edip, 4 kişiyle cinsel ilişkiye zorladılar. Bir başka kız daha vardı. Ona da zorla fuhuş yaptırıyorlardı" diyerek şikayetçi oldu. Zorla fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen ve duruşmaya gelmeyen 25 yaşındaki S.B. ise gönderdiği dilekçesinde sanıklardan şikayetçi olmadığını belirtti.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde geçen Şubat ayında ortaya çıkan olayda, iddialara göre evden kaçan D.M., bir arkadaşının aracılığıyla A.A adlı kadın ile tanıştı. Kalacak yeri olmadığı için de A.A'ya ait evde kalan genç kız, bir süre sonra A.A ve birlikte yaşadığı sevgilisi Turhan Y. (39) tarafından para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girmesi için zorlandı. Bu sırada ihbar üzerine eve baskın düzenleyen polis S.B ile genç kızı kurtardı. D.M.'nin ifadelerine göre, ev sahibi A.A ve Turhan Y. ile birlikte, Gökhan O. (29), İbrahim C. (32), Emrah Ü. (24), Nebi K.'yı (28) gözaltına aldı. Zorla cinsel istismarda bulunmak, fuhuş yaptırmak ve fuhuş yaptırmaya aracı olmak suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edilen sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, haklarında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul etmeyip tahliyelerini talep ederken, A.A., "Dışarda kaldığı için kendisini eve aldım. 3-4 gün benim evimde kaldı. Böyle işlerle uğraşmam. Sadece acıdım. Hava soğuk olduğu için dışarda kalmasına gönlüm razı olmadı. Ben sadece ona yardım ettim" dedi.

Duruşmaya katılan D.M ise, bir arkadaşı aracılığıyla A.A ile tanıştığını söyleyerek, "1 ay A.A'nın evinde kaldım. Para karşılığı buradaki sanıklardan 4'ü ile cinsel ilişkiye girmem için zorlandım. Sanıklar benimle ilişkiye girdikten sonra parasını A.A'ya veriyordu. Bir kez evden kaçtım. Korktuğum içinde kimseye bir şey diyemedim. Bir süre sonra tekrar beni bulup tekrar eve getirdiler. Eve sürekli birileri gelip gidiyordu. S.B'ye de zorla fuhuş yaptırdılar. Sanıkların hepsinden şikayetçiyim" dedi.

Duruşmaya katılmayan S.B ise mahkemeye gönderdiği dilekçesinde sanıkların hiç birinden şikayetçi olmadığını, kendisine zorla bir şey yaptırılmadığını belirtti. Mahkeme, gelmeyen tanıklar ile S.B'nin dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini kabul etmedi.

 

TACİZCİSİNİ YOLDA GÖRÜP YAKALATTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ADANA'da 10 yaşındaki bir kız çocuğunu elle taciz ettiği iddia edilen 65 yaşındaki H.K., kendisiyle yolda tekrar karşılaşan çocuğun ihbarı üzerine yakalanarak sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Huzurevleri Mahallesi'nde 15 gün önce meydana gelen olayda, iddiaya göre H.K., bir kız çocuğunu kandırarak elle taciz etti. Küçük kızın olayı annesine anlatmasının ardından aile, tacizcinin yakalanması için şikayetçi oldu. Bunun üzerine küçük kızın verdiği bilgiler doğrultusunda eşkal oluşturularak şüpheli aranmaya başlandı. Polis, şüpheliyi bulmak için çalışmayı sürdürürken, küçük kız, kendisini taciz eden H.K.'yı yolda görüp çevredekilerin yardımı ile 155 polis imdat hattını arayarak ihbarda bulundu.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, H.K.'yı yakaladı. Şüpheli suçlamayı kabul etmezken, küçük kız H.K.'yı teşhis etti. Bunun üzerine 'Küçük yaştaki çocuğu elle taciz' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen H.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

ÖNCE TACİZ ETTİ SONRA ŞANTAJ YAPTI!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Zonguldak'ta, fotoğrafını internete koymakla tehdit ettiği lise öğrencisi 16 yaşındaki G.A.'ya tacizde bulunduğu ve para istediği iddia edilen 45 yaşındaki evli 3 çocuk babası C.B. hakkında, 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. C.B.,tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasında suçlamayı kabul etmedi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianameye göre, Kozlu Belde Belediyesi'nde şoför olarak çalışan evli ve 3 çocuk babası C.B., 2009'un Ağustos ayında Karaman Beldesi'nde pazarda gördüğü G.A.'yı takip etti. C.B., bir arkadaşı aracılığıyla cep telefonu numarasını bulduğu G.A.'yı arayarak ve mesaj çekerek rahatsız etmeye başladı. C.B. bir mesajında G.A.'ya fotoğraflarını çektiğini, yanına gelmediği taktirde bu fotoğrafları internete koyacağını söyledi. Bunun üzerine G.A., C.B. ile buluşmaya başladı. İddianamede, bu buluşmalar sırasında sanığın, G.A.'nın elini tutmaya ve öpmeye çalışarak tacizde bulunduğu kaydedildi.

G.A.'nın durumu anlattığı kuzeninin polise başvurması üzerine gözaltına alınan C.B., suçlamayı kabul etmedi. Çıkarıldığı mahkemece tutusuz yargılanmak üzere serbest bırakılan C.B. hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarına teşebbüs, şantaj ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

ARKADAŞINI SUÇLADI
Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde daha önce görülen ilk iki duruşmaya katılmayan C.B., dünkü duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Mağduru tanımadığını ileri süren C.B., suçlamayı da kabul etmedi. Cep telefonunu bazen arkadaşı B.Z.'ye verdiğini ileri süren C.B., "Cep telefonum bu kişide bazen kısa süreli, bazen de uzun süreli kalıyordu. Bana göre bu iş B.Z.'nin bana attığı bir iftiradır" dedi.

'ELİMİ TUTUP ÖPMEYE ÇALIŞTI'
14 Nisan 2010'da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki muayenesinde 'ruh sağlığının bozulduğu' yönünde rapor verilen G.A., duruşmada sanık C.B.'yi teşhis etti. Kendisini tehdit etmesi üzerine ilk kez sanıkla Zonguldak'ta sahilde bir kafede buluştuklarını anlatan G.A., "Benim adımı, soyadımı, okulumu, benimle ilgili bir çok şeyi biliyordu. Korkmuştum. Tehdit ederek benden para istiyordu. Aksi halde anneme, kardeşime zarar vereceğini söylüyordu. Bir sefer 50 lira verdim. 5 kez buluştuk. Son buluşmamızda elimi tutup beni öpmeye çalıştı. Ben izin vermedim" dedi.

Yeniden söz alan sanık C.B. ise, "Ben kızımızı uzaktan yakından tanımıyorum. Kuran-ı Kerim çarpsın ki tanımıyorum" dedi.

ADLİ TIP'TAN 2012 ŞUBAT'A RANDEVU
Mahkemenin ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin raporuna rağmen, ruh sağlığının bozulup bozulmadığının saptanması için Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'na sevk ettiği G.A.'ya, muayene için 29 Şubat 2012'ye randevu verildiği belirtildi. Duruşma, eksik evrakların tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

 

SEVGİLİYE YUMRUĞUN AĞIR BEDELİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Burçin Başol'u döven eski futbolcu Yusuf Şimşek hakkında "Basit yaralama" suçundan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

İstanbul Beykoz Acarkent'de oturan 24 yaşındaki Burçin Başol, 4 yıldan beri aşk yaşadığını ve ayrılmak istediğini söylediği 35 yaşındaki Yusuf Şimşek tarafından darp edildiğini belirterek şikâyetçi olmuştu. Başol ifadesinde "Yusuf'a ayrılmak istediğimi söyleyince, o da ayrılmak istemediğini söyledi. Eve geldi ve ben kapıyı açmadım. Aradan bir saat geçtikten sonra dışarı çıkmak istedim. Kapıyı açar açmaz hala orada duruyordu. İçeri girdi ve birkaç defa yumruk attı. Polis gelip bizi aldı" dedi.

'SİNİRLENDİM, İKİ TOKAT ATTIM'
Eski beşiktaşlı futbolcu Yusuf Şimşek ise ifadesinde "Burçin ile konuşmak istedim ama kapıyı açmadı. Dışarı çıktığında ise bana 'Konuşacak bir şey yok' deyince sinirlendim ve yüzüne bir iki tokat attım. Bir anlık sinirle meydana geldi. Tokattan sonra pişman oldum ve kendisiyle konuşmaya geldiğimi söyledim" dedi. Soruşturmayı tamamlayan Beykoz Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi hazırlayarak sevgilisini döven Şimşek hakkında "Basit yaralama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Şimsek, Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çakacak.

EVİNİN KAPISINDA BEKLEDİ
Burçin Başol, Yusuf Şimşek'e kapıyı açmadığını , bir saat sonra evden çıkarken saldırıya uğradığını öne sürdü.

 

CAMDAN GİREM TAŞ ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da seyir halindeki hafriyat yüklü kamyonun ön camını kırarak içeri giren parke taşının çarptığı kamyon şoförü tedavi altında bulunduğu hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Canik ilçesi Yavuz selim Mahallesi Yılanlıdere mevkiinde yaklaşık 2 ay önce meydana gelmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ'ye ait hafriyat yüklü Bayram Uğuz (50) yönetimindeki 55 BS 850 plakalı kamyonun ön camından içeriye giren parke taşı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybedip yol kenarındaki kayalıklara çarparak yaralanmasına sebep olmuştu.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bayram Uğuz, bugün hayatını kaybetti.

EKMEK PARASI KAZANIRKEN CANINDAN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ADANA'da pet şişe ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan duyma ve konuşma engelli 68 yaşındaki Kemal Kılıç, rayların üzerindeyken fark etmediği trenin altında kalarak yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Fevzipaşa Mahallesi'nden geçen tren raylarında meydana geldi. Tren rayları arasında pet şişe, kağıt toplayıp satarak geçimini sağlayan sağır ve dilsiz Kemal Kılıç, sesini duymadığı Adana-Mersin seferini yapan trenin altında kaldı.

Kılıç, feci şekilde olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşlı adamın cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, trenin adı öğrenilemeyen makinistinin ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

GENÇ KIZ BABASINI SIRTINDAN BIÇAKLADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde, 17 yaşındaki H.D., kendisine 'Gecenin bu saati cep telefonuyla kiminle konuşuyorsun?' diye kızan ve elinden telefonu alan babasını sırtından bıçakladı.

Olay, dün gece Bozova'nın Kabacık Köyü'nde meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan 50 yaşındaki Hasan D., dün saat 22.00 sıralarında su içmek için mutfağa girdiği sırada kızının cep telefonu ile konuştuğunu gördü. Geç saatte kiminle konuştuğunu soran baba, daha sonra tartıştığı kızının elindeki telefonu aldı. Hasan D. dışarı çıktığı sırada, yaşananlara öfkelenen genç kız mutfakta bulunan ekmek bıçağını alarak babasının sırtına sapladı. Yere yığılan Hasan D., sesine koşan ailesi ve komşuları tarafından yerde kanlar içerisinde bulundu. Otomobille Bozova Devlet Hastanesi'ne götürülen Hasan D.'nin tedavisine başlanırken, babasını sırtından bıçaklayan H.D. ise jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ACIYARAK EVİNE ALDIĞI ADAM KATİLİ OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]15 yerinden bıçaklanarak öldürülen adamın katil şüphelisi, parkta yatarken acıyıp evine aldığı kişi çıktı. Cinayeti DNA örnekleri aydınlattı

İstanbul Beylikdüzü'nde 3 yıl önce 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen Mehmet Neşeli'nin (37) katil şüphelisi, parkta yatarken acıyıp evine aldığı Ercan D. (35) çıktı.

250 İFADE, 27 KAN ÖRNEĞİ

Bir holdingde grafiker olarak çalışan Mehmet Neşeli'nin 7 Temmuz 2008'de saat 02.00'de, Güzelyurt Mahallesi'ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada dedektifler Mehmet Neşeli'nin ailesinin, komşularının, iş arkadaşlarının ve uzaktan tanıdıklarının aralarında bulunduğu 250 kişinin ifadesine başvurdu.

İfadelerinde çelişkiler bulunan 27 kişiden DNA için kan örneği alındı. Yapılan inceleme sonucu Mehmet Neşeli'nin cesedinin tırnakları arasında bulunan saç ve bazı doku örneklerinin DNA'sı, şüphelilerden Ercan D. ile uyuştu. Bunun üzerine olaydan sonra Bayburt'a giden Ercan D. gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

KAVGADA KENDİNİ KAYBETMİŞ

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Ercan D. susma hakkını kullandı. Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen Ercan D., savcıya verdiği ifadede cinayet tarihinden bir hafta önce İstanbul'a çalışmak için geldiğini ve parkta yatarken yanına yaklaşan Mehmet Neşeli'nin, kalacak yeri olmadığı için kendisini evine davet ettiğini söyledi.

Daha sonra Mehmet Neşeli ile arkadaş olduklarını söyleyen Ercan D., olay günü aralarında yaşanan bir kavga sırasında kendisini kaybederek cinayeti işlediğini, daha sonra da olay yerinden kaçtığını anlattı.