BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

68 internet sitesine erişim engellendi!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bazı siyasetçilere ait yayımlanan görüntülere ilişkin, 68 siteye erişimin engellendiğini açıkladı.

Abone ol

MHP'lilerin skandal kaset görüntüleriyle ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) açıklama yaptı. Görüntüleri kullanan 68 internet sitesine içeriklerin kaldırılması talimatı verildiği belirtilerek, içeriği çıkarmayan 3 internet sitesine erimişin engellendiğine dikkat çekildi. 2 internet sitesiyle ilgili de çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

BTK'dan yapılan açıklamada, istifa eden MHP'li Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekili adaylarının görüntüleriyle ilgili Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nden iki, Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesi'nden bir ve Bakırköy 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nden bir karar olmak üzere dört mahkeme kararı geldiği hatırlatıldı. Bu kararların gereği kapsamında ilgili internet sitelerinin yetkilileriyle irtibat kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na intikal eden toplam 68 internet adresi içeriğiyle ilgili olarak bu içeriklere erişimin engellenmesi yönünde internet sitesi ilgililerine bildirimde bulunulmuştur." denildi.

GÖRÜNTÜLER MÜSTEHCENLİK SUÇU KAPSAMINDA

Bahse konu görüntülerin 5651 sayılı Yasanın 8. maddesinde sayılan müstehcenlik suçu kapsamında yargı kararları ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na intikal ettiği belirtildi.

Yargı süreci dahilinde işlemlerin icra edildiğine vurgu yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, "Mahkeme kararlarında bulunan İnternet sitelerinin bir kısmı kamuoyunca bilinen ve çok sayıda kullanıcısı olan internet adresleridir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca gerçekleştirilen uyar-kaldır yöntemi ile sadece suça konu kısımların çıkartılması sağlanmış böylece kullanıcı sayısı yüksek bu sitelere erişim imkânı devam ettirilmiştir" değerlendirmesi yaptı.

Dört mahkeme kararına konu olan 68 internet adresinden 3 tanesinin içerik çıkarmadığından alan adı ya da alt adından tümüyle erişime engellendiği ifade edilen açıklamada, 2 internet sitesi ile ilgili içerik çıkarma işleminin devam ettiği kaydedildi. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın mahkeme kararlarına konu olan ve bu görüntülerin paylaşılması ve yayılmasını sağlayan 68 internet adresi dışında farklı internet adreslerindeki aynı içeriklerin de çıkartılması çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekildi.