BIST 8.785
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,42
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul'da son bölüm heyecanı

Diriliş Ertuğrul son bölümü yine fırtınalar estirdi. Ertuğrul, Noyan'ın kendisine kurduğu kumpastan kurtulmaya çalışırken, Kayılar ise bir kez daha ölümle burun burunadır.

Abone ol

Diriliş Ertuğnul yeni bölümüyle TRT ekranlarına geldi. Diriliş'te bu hafta Kayılar, Dodurga Obası'na sığınır ve toyda beraber hareket etme kararı alırlar. Bu arada Noyan, obadaki muhbiri sayesinde tüm gelişmeleri takip etmektedir. Kayılar ise kendilerine kurulan tuzaktan habersiz Noyan'a pusu kurmak için harekete geçir.

Diriliş Ertuğrul'da bu hafta kelimenin tam anlamıyla taktik savaşları yaşandı. Hayme Ana, oba baskına uğradıktan sonra ağabeyi Korkud Bey'in obası Dodurga Obası'na sığınır. Moğal baskınında gençlerini, kadınlarını kurban veren Kayılar, her şeylerini kaybetmişlerdir. 

BİRLİK OLMA VAKTİ

Kurulan toyda Korkud Bey, Kayılar ile kışı beraber geçirme ve Moğollar'a karşı birlikte savaşma teklifi getirir. Bazı sorunlar yaşansa da her iki obada Moğollar'a karşı birlikte savaşma kararı alır.

ERTUĞRUL YİNE ZORDA

Noyan'ın eline esir düşen Ertuğrul ise bugüne kadar hiç yaşamadığı zorlukları yaşar. Ertuğrul'dan kendisine katılmasını isteyen Noyan, olumsuz cevap karşısında çılgına döner. Sürekli Ertuğrul'a işkence yapan Noyan, kararını değiştirmesi için Ertuğrul'a süre tanır. Ertuğrul ise Moğollar'ın elinden kaçmayı başarsa da yine büyük bir mücadelenin içerisine girecektir.



GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAŞANANLAR


Halime ile birlikte baskın yiyen Ertuğrul, Moğal askerleriyle cenk eder. Halime ise Moğallar'ın elinden kurtulmayı başarır ve obaya dönerek, tüm olan bitenleri Hayme Ana'ya anlatır. Bu arada Halime, bunca üzüntü içerisinde Hayme Ana'ya hamile olduğunu söyler. Bu haber, bir nebze olsun acıları hafifletecektir.
 dirilis-ertugrul-son-bolum.jpg

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 28. BÖLÜM ÖZETİ

Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde; Ertuğrul Noyan'ın zulmünden kurtulacak mı?Aykız'ın cenazesi büyük bir acıyla toprağa verilirken, Ertuğrul'u bulmak için yola çıkan Gündoğdu ve Tuğtekin obaya gelirler. Acının üzerine, acı katmerlenerek eklenecektir. Gündoğdu, Ertuğrul'un ölüm haberini söyler. Artık Kayı obasında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ertuğrul'un ölümü büyük siyasi hesapları olan Aytolun için sevince dönüşecektir. Kocasının ve üvey oğlunun da aynı hesapları güttüğünü bildiğinden ikisini de işleyerek düşmüş, dağılmış ve sığıntı durumundaki Kayı obasının, hamiliğini ellerine geçirmeleri için faaliyetlerine başlar. Korkut ve Tuğtekin ise Ertuğrul'a büyük bir sadakatle bağlı olan alplerini kendi tarafına çekip, Selçuklu devletinin yanında savaşa giderken büyük bir beylik olma sevdasındadır. Son derece acılı ve çaresiz olan Hayme Ana'nın alplerinin komutasını, Tuğtekin'e vermeye ikna etmek için toyu toplamaya karar verirler. Öte yandan Ertuğrul, büyük işkenceler gördüğü Noyan'ın mekânından kaçmak için ölümcül bir mücadelenin içine girmiştir.