BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.247,19

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Diriliş Ertuğrul dizisi TRT 1 kanalının en iddialı ve en pahalı yapımlarından biri. 60 kişilik dekor ve sanat ekibi bulunan Diriliş Ertuğrul dizisinin çekime hazırlık sürece 4 ay sürdü. Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları hem atları eğitti. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİ KONUSU

”Diriliş “Ertuğrul” , dünyanın kaderini belirleyen adamın hikayesini anlatıyor. TRT 1 ekranlarında çarşamba günleri saat 20.00'da yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin hikayesi 13. yüzyılda geçiyor. Dünyanın yeni bir arayışta olduğu yüzyılda Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı.

Diriliş "Ertuğrul" Oyuncular

Diriliş ertuğrul dizisi oyuncuları son ve yeni bölüm fragmanıEngin Altan Düzyatan (Ertuğrul) , Kaan Taşaner (Gündoğdu), Hülya Darcan (Hayme Ana), Serdar Gökhan (Süleyman Şah)
Esra Bilgiç (Halime), Didem Balçın (Selcan), Hande Subaşı (Aykız), Burcu Kıratlı (Gökçe), Hakan Vanlı (Kurdoğlu) Levent Öktem (Üstad-ı Azam), Serdar Deniz – Titus , Turgut Tunçalp – Afşin Bey , Mehmet Çevik – Deli Demir, Cengiz Coşkun – Turgut Alp,
Cavit Çetin Güner – Doğan Bey, Nurettin Sönmez – Bamsı Beyrek, Osman Soykut – İbn-i Arabi.

 FRAGMAN                SON BÖLÜM                     SON DAKİKA                           HABER                       GÜNCEL HABERLER