BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölüm

Diriliş Ertuğrul dizisi son bölümüyle yine fırtınalar estirdi. Ertuğrul bir kez daha köşeye sıkışır. İşte Diriliş'in yeni bölümü ve özeti;

Abone ol

Diriliş Ertuğrul dizisi son bölümüyle ekrana geldi. Ertuğrul yeni yurt hayalleri kurarken yanıbaşında bekleyen Moğol tehlikesiyle karşı karşıyadır. Hayme Ana, kış yaklaşırken yağmalanan ve büyük kayıpları olan obanın telaşına düşerken, Gündoğdu ise kaçırılan Ertuğrul'un peşine düşecektir. 

Kayılar hiç olmadığı kadar zordadır! Moğol istilası karşısında Alpler'ini, kadınlarını ve mallarını yitiren Kayılar, bu kez de Ertuğrul'un acısını yaşadı. Gündoğdu, Moğollar'a esir düşen Ertuğrul için yollara düşerken Turgut ise Moğol askerlerinin yaktığı Aykız için yemin eder.

dirilis-ertugrul-dizi-izle.jpg

MOĞOLLARLA MÜCADELE

Gündoğdu, kardeşi Ertuğrul'un izini sürmeye karar verir ve Alpler'i ile birlikte bir kez daha yollara düşer. Moğollar'a esir düşen Ertuğrul ise iz sürülmesi için çeşitli işaretler bırakır. İşin kötüsü ise obaya sızan bir Moğol muhbiridir. Ertuğrul'u taşıyan Moğollar'ın bıraktığı izleri silen obadaki Moğol muhbiri, sonunda yakayı ele verecektir.

ERTUĞRUL'UN İZİ BULUNUR

Ertuğrul ise yakında bulunan bir hana götürülecektir. Selçuklu hanında katliam yapan Moğol beyi ise handa katliam yapar ve cesetleri yakar. Handan dumanların yükselmesi üzerine Gündoğdu, Ertuğrul'un izini bulacaktır.



AKSİYON SAHNELERİ BÜYÜLEDİ

Yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Zeynep Aslı Peker Bozdağ’ın yazdığı ve yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı dizi aksiyon sahneleri ile yine dikkatleri üzerine çekecek. Türk televizyonlarında ilk kez şahit olacağımız aksiyon sahnelerinin koreografisini Cengiz Han filmi ve Marco Polo dizisinin özel koreografi ekibi Nomad yaptı. Nomad gurubuna Kuzgun Akademi Koreografi ekibi eşlik etti.

YENİ OYUNCULAR

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Burcu Kıratlı, Mehmet Çevik, Osman Soykut, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Cavit Çetin Güner gibi güçlü oyuncuların paylaştığı diziye ikinci sezon Aytolun karakteri ile Evrim Solmaz, Tuğtekin karakteri ile Uğur Güneş, Noyan karakteriyle Barış Bağcı, Artuk karakteriyle Ayberk Pekcan ve Korkut karakteriyle de Hüseyin Özay gibi oyuncular katıldılar. Ayrıca dizide Kaptan Gürman, Gökhan Oskay, Zeynep Kızıltan, Gökçe Saatçi, Atilla Kılıç, Edip Zeydan, Evren Erler, Melih Özdoğan, Muharrem Özcan, Emre Ozan ve Çağlar Yiğit gibi oyuncular da yer alacak.