BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da terör örgütlerine büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terörle mücadele kapsamında Gazi Mahallesi'ne yaptığı operasyonlarda terör örgütü üyeleri büyük darbe yedi.

Abone ol

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nün Gazi Mahallesi'ne son bir yılda yaptığı operasyonlarda terör örgütü üyelerinin hakimiyetinin kırıldığı belirtildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, Gazi Mahallesi'nde terör örgütleri PKK, DHKP/C, MLKP ve MKP'ye yönelik son bir yılda yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 105 kişiden 45'i tutuklandı.

Ayrıca, son yasal düzenlemeler çerçevesinde korsan gösterilerde polise saldırdığı ve yüzlerini maskeyle gizlediği gerekçesiyle gözaltına alınan eylemcilerden 24'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

i̇stanbulda-terör-örgütlerine-büyük-darbe.jpg

TABANCA, AV TÜFEĞİ! BİNLERCE MERMİ

Operasyonlarda, 18 tabanca, 14 otomatik av tüfeği, 3 bin 141 mermi, 310 molotofkokteyli ve 4 el yapımı parça tesirli ve basınç etkili bomba ele geçirildi.

Güvenlik, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin, toplumsal olaylar ve izinsiz gösteriler sırasında sivil vatandaşları eylemcilerden ayırt ederek yaptığı müdahaleler neticesinde terör örgütü mensubu üyelerine  büyük operasyonlar yapıldı.

FİNANS KAYNAKLARI ÇÖKERTİLDİ

Öte yandan, Asayiş, Narkotik ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele şube müdürlüklerinin bölgede yaptıkları baskınlarda ise örgütlerin finans kaynakları çökertilirken, ciddi ölçüde uyuşturucu ve kaçak sigaraya el konuldu.

VATANDAŞLAR İHBAR ETTİ

Mahalle sakinlerinin, güvenlik görevlileriyle kurdukları ilişkileri geliştirmelerine bağlı olarak, vatandaşların polise yaptığı ihbarlar sayesinde çok sayıda terör şüphelisi gözaltına alındı. Birçok silah, bomba ve molotofkokteyli saldırı hazırlığı aşamasında ele geçirildi. Ayrıca, yapılması planlanan onlarca korsan gösteriye karşı erken tedbir alınarak yaşanabilecek olumsuzluklar önlendi.

"BU GİDİŞLE GAZİ'DE BİLE TÜKENECEĞİZ"

Bu gelişmeler bağlamında, Gazi Mahallesin'de güç kaybeden terör örgütleri, birçok sosyal medya hesabından ve internet sitesinden bölgede hakimiyetlerinin tükendiğini ve Okmeydanı, Nurtepe ve Gülsuyu gibi semtlerden destek gelmesi gerektiğini belirterek, "Gazi'de daha bundan bir yıl önce polis sokaklara giremezken, şimdi bizi sokaklarda yürütmüyor. Bu gidişle Gazi'de bile tükeneceğiz" şeklinde mesajlar yayınladı.