BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan saldırısına sert tepki!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Hükümetin çok dikkatli adımlar atması bizin en büyük arzurumuz' dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada "Son derece üzgünüm. Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması ciddi endişeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizin en büyük arzurumuz. Kendisine ve Hürriyet ailesine geçmiş olsun diyorum" dedi.

kiliçdaroğlundan-ahmet-hakan-saldirisina-sert-tepki.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince düzenlenen bazı etkinliklere katılmak üzere THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Fransa'nın Lyon kentine hareket etti.

Uçuş öncesinde basın mensuplarının gazeteci Ahmet Hakan'ın darbedilmesine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Sabahleyin aradım. Son derece üzgünüm" diye konuştu.

"FAİLLERİNİN BULUNMASINI UMUYORUM"

Kılıçdaroğlu, Hakan'ın önce ölümle tehdit edildiğini ardından da fiziki saldırıya muhatap olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Toplumdaki gerginliğin bu noktaya taşınması bizde ciddi endişeler yaratıyor. Medyaya yönelik saldırılar konusunda hükümetin çok dikkatli ve tutarlı adımlar atması bizim en büyük arzumuz. Bu olayın faillerinin bulunması için de umuyorum, güvenlik güçleri üstlerine düşen görevleri yerine getirmiş olurlar. Kendisine, Hürriyet ailesine 'geçmiş olsun' diyorum."

"BİZİM DAHİL OLMAMIZ DOĞRU DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, "Bazı köşe yazarları Ahmet Hakan'a tehditte bulunmuştu. Bununla alakası olabilir mi?" şeklindeki bir soru üzerine ise "Köşe yazarları arasındaki polemiklere bizim şu veya bu şekilde dahil olmamız doğru değil. Ama bugün bir gerçek var. Bu gerçek de nedir Gazetecinin açıkça saldırıya uğramış olması. Bizi üzen noktada budur" ifadelerini kullandı.