BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dinlendiğinde kendini imha eden telefon

Dünyaca ünlü Boeing firmasının uzun süredir bilinen akıllı casus telefonu sonunda üretildi. Telefon kendi kendini yok ediyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Türkiye gündemi dinlenen kripto telefonlarla çalkalanırken Amerika'da tasarlanan casus telefon kendini imha etmesi ile dinlenmeyi imkansız hale getirdi.

Kişisel bilgilerinin ve özel konuşmalarının korunması konusunda paranoyakça saplantılı olanlar için Boeing'in şimdiye kadarki en güvenli telefonu geliştirdi.

CASUS TELEFON

Güvenli iletişim amacı ile üretilen casus telefon Boeing önemli devlet başkanları, büyük kamu kuruluşları büyükleri gibi önemli insanlar için tasarlanmış bir telefon.

2.20140227162315.jpg
ULAŞILMAK İSTENDİĞİNDE İMHA EDİYOR

Boeing Black adı verilen bu son teknoloji güvenlik sistemleri ile donatılmış telefon içerisinde bulunan mesajlar, konuşma kayıtları, dökümanlar vb. dataları sahibi dışında bir kişinin eline geçtiğinde veya herhangi bir şekilde ulaşılmaya çalıştığında kendisini imha etme özelliği ile dikkat çekiyor.

HERKESE SATILMAYACAK

Bu casus telefona her isteyen da sahip olamayacak. Firma telefonu sadece şirket tarafından onaylanmış kişilere satacağını duyurdu.

BİR ÇOK ÖZELLİĞİ SAKLI TUTULUYOR

Telefonun çoğu özelliğini saklı tutan şirket, cihazın Android sistemi ile çalışacağını, çift SIM kartı girişi, HDMI çıkışı bulunduracağını ve GSM desteğinin bulunacağı belirtildi.

1.20140227162913.jpg

TELEFON DEVLET ADAMLARI İÇİN YAPILDI

Telefon hakkında açıklamada bulunan Boeing şirketi, "Telefon öncelikli olarak devlet çalışanlarına ve savunma bakanlığı ile anlaşmalı şirket çalışanlarına satılacaktır" şeklinde belirtildi.

Şirket ayrıca cihazın satışının gerçekleşmeden önce alıcının onaylanacağını ve telefonun özelliklerini sır olarak saklayacağına dair bir anlaşmayı imzalamasının isteneceğini de vurguladı.