BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ve Fethullah Gülen sessizliğini bozdu

Zaman yazarı Ahmet Kurucan, uzun süredir sessizliğini koruyan Fethullah Gülen'in açıklamalarını köşesinde yazdı.

Abone ol

Fethullah Gülen, son sohbetinde hak ve hakikatleri anlatma adına çok daha büyük sıkıntılara katlanmaya hazır olduğunu söylemiş. 

Başbakan Erdoğan'ın 'alim müsveddesi' yakıştırmasına Gülen, "Önemsememek lazım. Herkes kendi karakterinin gereğine göre amel eder" diye cevap vermiş.

Fethullah Gülen'in sohbetine katılan Zaman sinin ilahiyatçı yazarı , hocanın son açıklamalarına bugünkü köşesinde yer verdi. İşte "Dahasına katlanmaya hazırım" başlıklı o yazıdan bir bölüm:

AĞLAYA AĞLAYA ODASINA GİRMİŞ!

“Hepinizin hissiyatına tercüman olma manasında diyorum ki…” diye son cümlelerine başladı ve “cennet” dedi. Sonra cennetin bütün güzelliklerini tarif ve tavsif etti. Kur’an ayetleri, Hz. Peygamber’in (sas) beyanları ile temellendirilebilirdi bu tarif ve tavsifler... Ardından; “İşte, böylesi bir cennete girmek mi yoksa şu katlandığınız sıkıntıların, yaşadığınız daralmaların onlarca katına katlanarak insanlığa hak ve hakikati anlatmak mı? Bu uğurda yaptığınız hizmetlere hiçbir şey olmamış gibi devam etmek mi?” Gür sesle birisinin “ikincisi” dediğini duyduk hep birlikte. Sesin geldiği yere kafasını çevirip tasdik makamında başını salladı ve son cümleyi söyledi: “Sizin hissiyatınızı benim hissiyatımdan daha dûn görmüyorum ama kendi namıma söyleyeyim; şu sıkıntılı halime rağmen bunların çok daha fazlasına katlanmaya hazırım.”

Kopacaktı zaten salon, bu cümleler kopmanın başlangıcını teşkil etti. Hocaefendi ağlaya ağlaya odasına girerken, salonda gözyaşları Sahibine doğru yola çıkıyordu."

kaset.20140301170411.jpg
İÇKİLİ ORTAMDA KUR'AN OKUDULAR


Rusya'da düzenlenen bir programa ilişkin yayınlanan görüntülerde Kur'an okunurken içki servisi yapılıyor. TIKLAYIN


Başta peygamberler olmak üzere günümüze kadar uzayan büyüklerin din-iman uğrunda çektikleri sıkıntıları Gülen'in anlattığını yazan Kurucan, yazısına şöyle devam etti:

"Oldukça uzun süren bu bölümden sonra dedi ki: “Onların çektikleri ile bizimkiler mukayese bile edilmez. Biz maddi sebepler planında yapılması gerekli olan şeyleri hiç ihmal etmeden yapıp vazifemize devam etmeliyiz. Gelecekte kimin haklı, kimin haksız olduğu görülecek. O günler geldiğinde siz de diyeceksiniz ki; iyi ki katlanmışız bu sıkıntılara. Eğer bunlara katlanmasaydık hizmet muzaaf veya mük’ap olarak katlanmayacaktı.”

YARINI GÖRMENİNİFADESİ

Önemli bir cümle bu. Kehanet değil, dünden hareketle bugünü, bugünden hareketle yarını görmenin ifadesi. Allah’a, O’nun sonsuz lütuf ve ihsanlarına halis bir iman ve itminanın göstergesi. Artık siyasî literatürümüze de giren cümleyle “abdestinden ve namazından emin oluşun” tezahürü. Nitekim devamında söylediği şu cümleler bu yorumlara haklılık kazandırıyor: “Verdiği şeyler vereceği şeylerin teminatıdır; en inandırıcı referansıdır. Biraz önce söylediğim o büyük kametlere nispetle zahmetsiz, meşakkatsiz yaptığımız hizmetlere azmimizi, cehdimizi katlayıp devam edeceğiz. Üstad’ın aktardığı gibi ‘gemiler sizin arzusuna, isteklerinize göre seyretmez.’”

ÖNEMSEMEMEK LAZIM

Birisinin hatırlatması ile şahsen tekrarından benim utandığım “sahte veli, yalancı peygamber, âlim müsveddesi…” gibi sözler devreye girdi. Cümleyi bitirmesine imkân vermedi. “Önemsememek lazım. Herkes kendi karakterinin gereğine göre amel eder. Çevre görmüyor mu? Hepsini bir anda göremeyebilirler. Ama zamanla görecekler. Acele etmeyin…”

parti.20140301170156.jpg
KIRIM'DA NELER OLUYOR
?

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde 17 Aralık süreci, hedefinde ise Türkiye'yi karıştırmakla suçladığı Fethullah Gülen vardı. TIKLAYIN