BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Gençlerbirliği maçının özeti ve golleri - 1 Mart 2014

Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı 2 golle devirdi.

Abone ol

Süper Lig'in 23. haftasında lider Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği'ni 2-0 yendi.  
 
Galibiyet gollerini 58 ve 71'de penaltıdan Emre Belözoğlu kaydetti. 51 puana yükselen Fenerbahçe, Galatasaray ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Mücadelede birçok tartışmalı pozisyon yaşandı. 

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Özellikle Emenike, Sow ve Bekir ile net pozisyonlara giren ev sahibi ekip bu fırtsatlardan yararlanamadı.
Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Moussa Sow topu ağlara gönderse de hakem Cüneyt Çakır, Senegalli golcünün kaleci Ramazan'a faul yaptığını tespit etti ve golü iptal etti. Ramazan ise bu pozisyonun ardından sakatlanarak yerini Ferhat'a bıraktı.

Kalan dakikalarda ön alanda pres uygulayarak rakibinin çıkmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler aradığı golü bir türlü bulamadı.

Konuk ekip Gençlerbirliği ise Jimmy durmaz ile kontra ataklarda etkili olmaya çalışsa da Fenerbahçe savunmasını aşamadı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

GOLLER PENALTIDAN GELDİ
İkinci yarıda da etkili olan taraf Fenerbahçe'ydi. Kuyt ve Emenike ile net fırsatlardan yararlanamayan ev sahibi ekip aradığı golü 57. dakikada buldu. Gökhan'ın çektiği şuta elle müdahalede eden Kulusic penaltıya sebebiyet verdi. Topun başına geçen Emre Belözoğlu takımını 1-0 öne geçirdi.

1-0'ın ardından ataklarını daha da sıklaştıran sarı-lacivertliler çok geçmeden farkı 2'ye çıkardı. 70. dakikada gelişen atakta Alper ceza sahası içerisinde yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına yine Emre Belözoğlu geçti. Tecrübeli futbolcu yaptığı vuruşta topu ağlara göndererek farkı 2'ye çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe: 2 - Gençlerbirliği: 0 

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Alper Potuk, Sow, Emenike

Gençlerbirliği: Ramazan Köse (Dk. 25 Ferhat Kaplan), Hakan Aslantaş, Radzkou, Kulusic, Uğur Çiftçi, Doğa Kaya, Gosso, Jimmy Durmaz, Petrovic, Zec, Stancu

Gol: Dk. 57 ve 71 Emre (Penaltı) (Fenerbahçe)

fenerbahce_tepee.jpg