BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Ukrayna açıklaması YENİ  

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye olarak Ukrayna'nın bütünlüğü içinde Kırım'ın geleceğini teminat altına almak için her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ukrayna'da, Devlet Başkan Vekili ve Meclis Başkanı Oleksandr Turçinov'la bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren ve basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Görüşmede, eski Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da hazır bulundu.

Turçinov, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, iki ülke halkları arasındaki dostuluğun çok eskiye dayandığı belirtti, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye ve Ukrayna arasındaki ekonomik ilişkilerin de çok güçlü olduğunu ifade eden Turçinov, bu ilişkilerin daha da gelişeceğini kaydetti.

Ülkesinin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Turçinov, Türkiye'nin Ukrayna'daki olayları anlayışla karşıladığı için teşekkür etti.

Turçinov, eski devlet başkanı Viktor Yanukoviç'le birlikte üst düzey yetkililerin de görevden ayrıldığını hatırlatarak, önceki iktidardan zor bir miras devraldıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bugünkü temasları çerçevesinde, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve Dışişleri Bakanı Vekili Andrey Deşitsa ile de görüşmesi bekleniyor.

KIRIM AÇIKLAMASI

Davutoğlu, "Kiev'e iner inmez Kırım davasının simgesi haline gelmiş Mustafa Cemil Kırımoğlu ile görüştüm. Yarın sabahtan itibaren zor bir dönemden geçen Ukraynalı yetkililerle görüşüp durum değerlendirmesi yapacağız. ABD, Almanya Dışişleri bakanları ve AB yüksek temsilcisi Ashton ile de konuşarak atılabilecek ortak adımları değerlendirdik. Türkiye olarak Ukrayna'nın bütünlüğü içinde Kırım'ın geleceğini teminat altına almak için her türlü çabayı göstereceğiz." 

screen-shot-1435-04-30-at-10.04.03-am.png